Lotte van Drunen wint ONK 125 op Zwarte Cross

LICHTENVOORDE / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen heeft vrijdag 15 juli 2022 het Open Nederlands Kampioenschap 125 op Zwarte Cross in Lichtenvoorde  gewonnen. In de eerste manche had ze het moeilijk maar wist ze er toch een derde plaats uit te halen waarmee ze haar kansen op de overwinning open hield.

Na een kopstart in de tweede manche en een strak gereden wedstrijd wist Lotte van Drunen (401) als winnares over de finish te komen en pakte hiermee de eindzege. (Foto RDV Fotografie)

Vijf dagen eerder had Lotte een gat in haar arm gevallen tijdens de wedstrijd in Eersel, waardoor de hechtingen er nog in zaten. In de week voorafgaande aan de wedstrijd had ze twee trainingen met de motor afgewerkt en daarbij gaf ze aan dat het goed ging waardoor de keuze snel was gemaakt om deel te nemen aan de wedstrijd in Lichtenvoorde.

Niet tevreden
vrije training werd benut om het circuit in haar op te nemen maar al snel zag Lotte dat het in de tijdtraining moeilijk zou gaan worden. Over de ronde van anderhalve minuut was er maar één perfecte lijn en daardoor was ruimte vinden de grootste opdracht. In de tijdtraining ging het niet makkelijk voor Lotte waardoor ze genoegen moest nemen met een zevende tijd, iets waar ze absoluut niet tevreden over was.

Inhalen moeilijk
Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed weg en wist kopstart te pakken. Ze kon niet lang van de eerste plaats genieten en viel terug naar een tweede plaats. Door een foutje moest ze ook de derde en vierde man laten passeren. Ze volgde de rijders voor haar maar inhalen was moeilijk. In de slotfase schoof ze door naar een derde plaats en wist hierop te finishen. Na de manche was Lotte niet tevreden over het rijden en wist dat het in de tweede manche beter en anders moest. In de lange pauze genoot Lotte in de arena van prachtige voertuigen die over het circuit kwamen en begon uit te kijken naar de tweede manche.

Hoofd koel
Ook in de tweede manche wist Lotte kopstart te pakken en stond gelijk onder druk van de tweede man. Ze hield het hoofd de hele manche koel en wist ondanks de druk van de tweede man netjes te blijven rijden. Ze hield de koppositie vast tot over de finish en won de manche. Met een 3-1 in de manches won Lotte het dagklassement op de Zwarte Cross. Onder luidt gejuich van duizenden mensen nam ze in de Loco Arena haar trofee in ontvangst, wat Lotte uiteraard bijzonder leuk vond. Aankomend weekend zal Lotte gaan proberen zich te kwalificeren voor de EMX125 wedstrijd in Lommel. Dit zal geen makkelijke opgave worden maar ze gaat haar uiterste best doen.