Japans restaurant Oishi Fusion

Lotte van Drunen wint beide manches strandcross

VLISSINGEN / SLIEDRECHT – Motorcrosser Lotte van Drunen uit Sliedrecht van het Beursfoon KTM team heeft zondag 20 oktober 2019 in Vlissingen beide manches van de grote strandcross weten te winnen. Het was de eerste zege voor haar in de 85cc klasse.

De organisatie had een mooi en uitdagend parcours uitgezet op het strand en Lotte van Drunen had er dan ook veel zin in. (Foto Eric Laurijssen)

Nadat ze zondagochtend het circuit had verkend, maakte ze zich klaar voor haar eerste manche. Er was geen training, maar één verkenningsronde waardoor Lotte van Drunen besloot om deze ene ronde in een stevig tempo te doen.

Kleine valpartij
Er werd in Vlissingen met een elastiek gestart. Lotte van Drunen had een goede plaats op het startveld en vertrok als een speer toen het elastiek weg schoot. Ze nam kopstart en ging op het rechte stuk langs de vloedlijn goed achterop hangen om een voorsprong te pakken en had gelijk een goed ritme in handen. Ze wist een kleine voorsprong op te bouwen. Echter door een kleine valpartij viel ze terug naar een tweede plaats. Lotte van Drunen zette de achtervolging in en wist gedurende de wedstrijd weer dichterbij te komen. Toen ook de kopman in de laatste ronde een foutje maakte, nam ze de leiding terug in handen en wist ze de eerste manche winnend af te sluiten.

Problemen tijdwaarneming
Ook in de tweede manche pakte Lotte van Drunen een goede start en wist opnieuw kopstart te pakken. Net als in de eerste manche wist ze gelijk op het lange rechte stuk een voorsprong op te bouwen. Echter na anderhalve ronde werd de wedstrijd stilgelegd vanwege problemen met de tijdwaarneming waardoor er opnieuw gestart moest worden. Ook bij de herstart wist ze kopstart te pakken maar ditmaal zaten de tweede en derde man gelijk vlak achter haar.

Aanval afgeslagen
Lotte van Drunen hield tot in het midden van de wedstrijd stand op de eerste plaats maar maakte toen een foutje en viel terug naar een tweede plaats. Ze hield de druk op de ketel en toen de kopman ook een fout maakte, kreeg Lotte van Drunen de eerste plaats weer terug in handen. Inmiddels zat er een andere tweede man in haar achterwiel maar ze reed slimme lijnen en was op sommige stukken sneller waardoor een echte aanval uitbleef. Door strak te blijven rijden wist ze ook de tweede manche winnend af te sluiten en pakte daarmee de dagzege. Op het podium kreeg ze een mooie bokaal, bloemen, kinderchampagne en prijzengeld uit handen van Jeffrey Herlings. Komend weekend start Lotte van Drunen in de strandcross in Lemmer, in Friesland.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld