Lotte van Drunen stapt komend jaar over naar 65cc Grote Wielen

SLIEDRECHT – Motocoureur Lotte van Drunen (11) uit Sliedrecht maakt in 2019 de overstap naar 65cc Grote Wielen voor het Beursfoon KTM MX Team. Dat maakte ze vrijdag 14 september 2018 bekend. Ze heeft de afgelopen jaren enorm grote stappen gemaakt.
 
Lotte van Drunen heeft al één Nederlandse titel achter haar naam staan en staat momenteel ruim aan de leiding in de klasse 65cc kleine wielen. Van de zestien manches, wist ze er veertien te winnen. (Foto via Lotte van Drunen / Motocrossplanet)
 
Teammanager John Beijer: ’’Wij zijn enorm verheugd met de komst van Lotte naar ons team, we houden haar al een tijd in de gaten en zien bij haar een enorme drive en hopen haar met onze kennis en ondersteuning te kunnen helpen om weer een stapje hoger te komen.” Lotte van Drunen heeft in 2018 ook enorm goede dingen laten zien in haar debuutjaar in het Europees en wereldkampioenschap 65cc. Zo pakte ze in haar eerste EK 65cc kwalificatie van 2018 de overwinning en kwalificeerde zichzelf voor de EK 65cc finale, waarin ze een tiende plaats behaalde. Ook mocht ze als één van de jongste rijders deelnemen aan het Junior wereldkampioenschap 65cc in Australië en werd daarin vierde. In 2019 zal ze er alles aan doen om hogerop te komen in het EK en WK 65cc. 
 
Invulling
Het team gaat in 2019 van samenstelling veranderen. De doelstelling van KTM en de andere partners is om de jeugd een mooie kans te geven om hun droom te verwezenlijken. “Het worden van wereldkampioen. Door middel van goede begeleiding, trainingen en het beschikbaar stellen van topmateriaal hebben we de afgelopen jaren al meerdere talenten een flinke stap vooruit zien maken en flink wat titels kunnen winnen”, zegt Beijer, “Momenteel werken we hard aan de invulling van de andere rijders en zullen dat medio oktober bekend maken. Het team zal in 2019 bestaan uit vier rijders.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld