Lotte van Drunen loopt gebroken rib op in Spanje

MONTEARAGÓN (S)/ SLIEDRECHT – In de laatste ronde van het Spaans Kampioenschap 125cc in Montearagón in de provincie Toledo in Spanje is motocrosser Lotte van Drunen in botsing gekomen met een andere rijder. Ze kwam zondag 30 januari 2022 hard op de grond terecht en liep daarbij een gebroken rib op, kneuzingen en blauwe plekken.

Lotte maakte in deze wedstrijd deel uit van het A2 team onder leiding van Alberto Tome.

Hoe het de komende weken met Lotte van Drunen gaat, is afwachten. Zodra ze fit genoeg is, hervat ze haar trainingen.

Onderuit
Na een training van tien minuten, stond die zondag 30 januari 2022 de tweede manche op het programma. De start ging goed. Op een tweede plaats kwam ze uit de eerste bocht, maar ze kon niet lang van haar goede start genieten. Tijdens de eerste ronde viel ze twee keer. Op een negenendertigste plaats kwam ze terug in de wedstrijd en begon aan een inhaalrace. Ze vocht zich tijdens de wedstrijd terug naar een achttiende plaats. Maar met nog twee bochten te gaan ging het opnieuw mis voor Lotte. Ze kwam pijnlijk ten val en raakte gewond.

Onbekend terrein
De weersomstandigheden waren zaterdag 29 januari 2022 goed. Er was geen vrije training, waardoor Lotte van Drunen gelijk in de tijdtraining een snelle tijd moest neerzetten. Omdat ze pas één middag op de motor van het team had getraind en het circuit niet kende, was dit niet de  meest makkelijke opdracht. Toch zette ze in het sterk bezette deelnemersveld een tiende tijd in haar groep neer.

Hoog tempo
Op zaterdagmiddag was de eerste manche. Bij de start kwam ze niet goed weg en moest van rond de achtentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Door gelijk een hoog tempo in te zetten, kon ze tijdens de eerste ronde al verschillende rijders passeren. Ze kwam in de wedstrijd steeds verder terug naar voren en kreeg de vijftiende plaats in handen. Deze positie wist ze vast te houden tot over de finish. Daarmee sloot ze een sterk gereden manche af.