Burgemeester bezoekt jubilerend bruidspaar Maaskant

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) bracht maandag 31 januari 2022 een bezoek aan het briljanten bruidspaar Jaap (91) en Cobi (90) Maaskant.

Sinds enkele maanden woont het echtpaar in verpleeghuis Waerthove, Noorderwaert. Daarvoor woonden ze lange tijd in Dordrecht. (Foto gemeente Sliedrecht)

Ze leerden elkaar kennen toen ze bij elkaar in de klas kwamen op de middelbare school in Alblasserdam, tijdens de oorlog. Daarna gingen ze beiden naar de kweekschool, waar de vonk oversloeg. Allebei werkten ze tot aan hun VUT in het onderwijs. Maaskant was toen directielid van een Mavo/MEAO en mevrouw Maaskant werkte in het Speciaal Onderwijs. Naast het werk was de heer Maaskant zeer actief binnen de plaatselijke protestantse kerk, en mevrouw werkte als vrijwilliger bij het Rode Kruis, zowel als hulpverlener, opleider, als bestuurlijk. Sinds hun pensioen tot enkele jaren geleden reisden ze de hele wereld over, waar ze erg van genoten. Ze kregen drie kinderen en zes kleinkinderen. Sinds vijf maanden zijn ze ook de trotse overgrootouders van een achterkleindochter. Ze hopen nog mooie jaren te beleven in Waerthove, waar ze het goed naar hun zin hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld