Lotte van Drunen derde en blijft aan kop bij WK Dames

TEUTSCHTHAL (D) / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen uit Sliedrecht, van het De Baets Yamaha MX team. is onder natte en verraderlijke omstandigheden zondag 2 juni 2024  derde geworden in de Duitse Grand Prix in Teutschenthal.

Daarmee behoudt Lotte van Dtunen  haar honderd procent score wat betreft podiumplaatsen en heeft ze nu nog een voorsprong van 8 punten op de tweede dame. (Foto Fullspectrum Media)

Na haar twee opeenvolgende zeges in Sardinië en Spanje arriveerde van Drunen in Duitsland met de rode leidersplaat op haar GYTR uitgeruste YZ250F.

Aansluiting verloren
Een matige start in de eerste manche koste Van Drunen veel plaatsen. Geconfronteerd met een extreem technisch, nat en uitdagend circuit, knokte Lotte zich door het veld naar voren. Aan het einde van de eerste ronde kwam ze op een vijfde plaats voorbij start/finish maar had toen de aansluiting met de koplopers al verloren. Tijdens de wedstrijd bleef ze knokken voor wat ze waard was en finishte als derde.

Modder
Na veel regen in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni 2024 werd de tweede manche onder zeer modderige omstandigheden verreden. Bij het vallen van het starthek gleed van Drunen weg op de startmat en dook als laatste de eerste bocht in. Tijdens de wedstrijd toonde ze haar unieke talent door onder de zeer barre omstandigheden terug te komen naar een tweede plaats.

Tekst gaat verder onder foto.

Naar Italië
een 3-2 in de manches eindigde Lotte op een derde plaats in het dagklassement en blijft daarmee aan de leiding staan in de tussenstand. In het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024 is de volgende wedstrijd in het Italiaanse Maggiora.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld