Locatie Bellevue krijgt appartementen en blijft restaurant; uitbater gezocht

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Op de locatie van voormalig restaurant Bellevue aan de Merwestraat komt opnieuw een restaurant. Dat zegt donderdagmiddag 21 september 2023 de eigenaar van het gebouw Wim Blokland. Bovendien is het plan om drie appartementen te realiseren boven het restaurant met toegang tot een balkon. Tegen de zomer van 2024 moet het restaurant gereed zijn.

Of de naam Bellevue behouden blijft in de nieuwe situatie is niet bekend. Het is een pand met mogelijkheden en dat zag Wim Blokland, die het kocht en nu de plannen uitvoert. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het restaurant Bellevue heeft altijd een goede naam gehad en het eten was prima. Maar binnen was veel verouderd en gedateerd. Letterlijk door elke ruimte gaat nu de bezem. WC’s zijn weggehaald, de keuken is gesloopt en alle elektriciteit wordt vernieuwd. De zalen blijven behouden. Muren zijn weg en uitgebroken en er komt een nieuwe entree aan de zuidzijde, daar waar het buitenterras is. Ook dat biedt kansen voor een nieuwe uitbater. Bovendien zit er een geldige horecavergunning op de locatie. 

Tekst gaat verder onder foto.

Momenteel wordt flink verbouwd in het monumentale pand uit 1929. Binnen is alles eruit gehaald om er een modern restaurant van te maken. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Nieuwe uitbater
Er wordt nog een uitbater voor het restaurant gezocht. De ruimte wil Blokland gaan verhuren. De eigenaar van het gebouw hecht aan zondagsrust en wil dat ook wat betreft het restaurant behouden. De nieuwe uitbater kan dus op deze dag niet open. Een belangstellende kan zich melden bij Blokland.

Appartementen
Boven het restaurant moeten drie appartementen komen. Daar is blokland nog over in gesprek met de gemeente Sliedrecht. Ook spreekt hij nog over parkeerruimte, twee vakken per appartement en zo mogelijk extra ruimte bij het restaurant. “Dat zou bijvoorbeeld kunnen als je parkeervakken draait”, legt Blokland uit. Binnenkort hoopt hij met de gemeente Sliedrecht om de tafel te zitten en dan ook dit plan af te ronden. Ook zit Blokland binnenkort met een buurman om de tafel over een terrein achter het restaurant. Sliedrecht kan zich ondertussen opmaken voor een restaurant ‘Bellevue Nouveau’. Dat doet vast veel mensen een plezier.

18 gedachten over “Locatie Bellevue krijgt appartementen en blijft restaurant; uitbater gezocht”

 1. Het gaat precies zoals ik het in gedachten had geen uitbater. Het is ook volkomen begrijpelijk de menukaart zal bij zondag sluiting extreem hoge prijzen hebben om de inkomsten derving van de zondag te compenseren. En daar hebben de meesten klanten geen behoefte aan. Meneer Blokland kan het beter verkopen om met zijn geest in het reine te komen.

 2. We hebben verschillende keren in Bellevue van een buffet genoten en bewust gekozen voor een restaurant dat op zondag gesloten is. Fijn dat dit het streven is om dit op dezelfde manier voort te zetten.

 3. Een horecapand te huur aanbieden met een verbod om op zondag open te gaan is niet meer van deze tijd en financieel onverantwoord. Iedereen mag zijn eigen geloof aanhangen in ons mooie democratische land, maar mag dat niet aan anderen opdringen. Moslims, christenen en andere geloven leven hier naast elkaar en dringen andere geloven niet hun regels op. Een minderheid in ons land is christen. De grote meerderheid is dat niet en de zaterdag en zondag zijn de topdagen in de horeca. Heeft de zondagsluiting mee gespeeld bij het stoppen van de vorige uitbaters? Gebouwen welke bedoeld zijn voor allen moeten ook op zondag toegankelijk zijn net als een zwembad, bioscoop, uitgaanscentra en winkelcentra. Laat een ondernemer zelf bepalen welk risico hij of zij wil nemen, zoals de gebruikers zelf moeten kunnen bepalen of zij op zondag uit willen gaan, uit eten willen of naar een winkel, concert of zwembad. Veel mensen die hier in Sliedrecht nu mis grijpen laten het er niet bij en gaan gewoon naar Dordrecht, Papendrecht, Gorinchem of Rotterdam.

 4. Beste heer Groeneveld,
  Misschien had u het dan moeten kopen. Een eigenaar van een pand is vrij om eisen te stellen. Daar kan je het wel of niet mee eens zijn. Het is keurig dat hij vooraf aangeeft hoe hij het ziet. Dat voorkomt teleurstellingen en zeker problemen voor een toekomstige pachter. Het is een helder verhaal. Om dan meteen een pandeigenaar als ‘geestelijke’ te omschrijven gaat ver. Ook de aannames. Wij willen dit als redactie kwijt.

 5. Het is weer ongelofelijk dat dit prachtige restaurant in handen gekomen is van een geestelijke. Ik vind als je zo kortzichtig bent dat je ook het gas voor verwarming en de elektrische installatie tussen zaterdag avond 24:00 en zondag 24:00 moet uitzetten want voor deze energie levering moeten mensen werken. En het kan niet zo zijn dat je wel andere mensen voor je laat werken toch?

 6. @Klaas volgens mij heeft dhr. Blokland het over zondagsrust en niet over sabbatsrust😉

  Wie de sabbat op zaterdag of zondag wil houden is een compleet andere discussie. Vergeet daarbij het NT niet en de diepere betekenis van de opstandingsdag.

 7. En Hij zei tegen hen: Is het geoorloofd op sabbatdagen goed te doen of kwaad te doen, een mens te behouden of te doden? En zij zwegen.
  Markus 3:4 HSV
  bible.com/nl/bible/1990/mrk.3.4.HSV

  Of

  Zes dagen mag er werk verricht worden, maar op de zevende dag is het sabbat, een dag van volledige rust, een heilige samenkomst. Geen enkel werk mag u doen. Het is in al uw woongebieden een sabbat voor de HEERE.
  Leviticus 23:3 HSV
  bible.com/nl/bible/1990/lev.23.3.HSV

  Oude overeenkomst gelukkig hebben we een nieuwe beter, maar dan nog sabbat is van vrijdagavond tot zaterdag avond.

  Zondag ochtend een dienst. Zondagmiddag een wedstrijd kijken en ’s avonds hapje eten…
  Is ook rust.
  Heb je personeel die niet op zondag wil werken? Mooi toch? Dan niet.

 8. In Alblasserdam is er ook een restaurant, dat op zondag is gesloten…
  Dus waarom dat nu landelijk regelen om dit niet meer mogelijk te maken om een restaurant niet op zondag te openen?

 9. Helaas zijn we verworden tot een samenleving waarin alles mag en kan behalve als Christenen hun geloofsprincipes op grond van de Bijbel willen naleven. Dan mag er niets meer!

  Maar er wordt vergeten dat na dit leven ieder mens zal komen in het gericht voor Gods. Daar zal recht gesproken worden en zal iedereen weten dat de keuze van dhr Blokland de enige juiste was.

  400 kaar geleden moesten de mensen IN ONS LAND voor zulle principes de gevangenis in of de brandstapel op.

  Hoe dichtbij zullen we zijn bij herhaling van geschiedenis?

 10. Van dat respect is dan weinig te merken gezien alle eerdere opmerkingen mbt zondagsrust van uw kant.
  Iedere kandidaat uitbater is helemaal vrij om de voorwaarden te omarmen of er niets voor te voelen en ergens anders bezig te gaan. Er worden dus helemaal geen overtuigingen opgedrongen.

 11. Lezen blijft moeilijk, ik respecteer elk legaal principe en zeker alle godsdienstige principes, maar weiger te accepteren dat anderen die principes aan mij opleggen en als dat gebeurt hier reageren

 12. Hallo Joop. Altijd weer doen of alle dingen, regels en principes waar anderen waarden aan hechten onzinnig en achterhaald zouden zijn. Misschien een gedachte voor je om eens te verkasten naar e.v.t. een stad waar je wel kan leven en gaan zoals jij en die bij je zijn wensen te doen. Wij wensen dhr Blokland veel succes toe in het ontwikkelen van dit prachtige plan. Het gaat beslist de moeite waard worden.

 13. Dag Joop, steeds weer doen alsof het houden van de zondag als rustdag achterhaald is, komt best neerbuigend over op mensen die hier op grond van hun geloofsovertuiging waarde aan hechten. Meneer Blokland mag als eigenaar zelf bepalen welke regels hij stelt. De vorige uitbaters gaven aan op zondag vrij te zijn. Juist die zondagssluiting trok mensen aan die daar waarde aan hechten. Dus het kan ook juist een pluspunt zijn om daar juist wel te gaan eten. Zo ook wel eens bekeken?

 14. Mooi dat deze fantastische locatie behouden blijft! Wel heel goed dat de gedateerde inrichting en indeling aangepakt wordt! Blij mee.

  Daarnaast vind ik het goed en te waarderen dat de eigenaar voorwaarden stelt aan de openingstijden en dagen. Dát is een goed recht!
  Volgens mij wordt de zaak bij de vorige reactie omgedraaid…. Alsof je récht hebt om ergens te eten, te drinken of te winkelen wanneer je daar zin in hebt, kom nou! Ken je plaats…..

 15. Heel blij dat het restaurant blijft en nu hopelijk met een goede uitbater, het pand en de locatie is perfect. Maar waarom moet er dan weer zo’n onzinnige voorwaarde, verbod om op zondag open te gaan, worden gesteld. Het is normaal de dag dat de hoogste omzet gehaald wordt, en veel mensen ook naar het restaurant kunnen gaan. Het wordt hoog tijd dat het landelijk wettelijk geregeld wordt om dit soort clausules in contracten nietig te verklaren.
  Mogen de kopers van de appartementen wel op zondag op hun balkon zitten?, of wordt dit ook verboden!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld