Lijsttrekkers mogen opdraven bij verschillende debatten

SLIEDRECHT – Er komen zeker drie debatten in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen woensdag 21 maart 2018 in Sliedrecht. De meeste debatten zijn in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Gepland staan daar een debat donderdag 22 februari 2018 (MerweRadio / Radio Rijnmond), dinsdagavond 6 maart 2018 (MerweTV), zaterdag 10 maart 2018 (gemeente Sliedrecht) en een vierde debat ergens in Sliedrecht wordt niet uitgesloten.

Bij de lokale omroep stichting MerweRadio gaan ze helemaal los, al is nog niet alles geregeld. Er is voor het tv-debat nog geen debatleider gevonden. 

Radio
Samen met de regionale omroep Radio Rijnmond (leidend, ook in techniek-red.) neemt MerweRadio in het raadhuis donderdag 22 februari 2018 een radiodebat opgenomen. Tussen 15.00-20.00 uur is daarvoor de raadzaal gereserveerd. Drankjes zijn op kosten van de gemeente Sliedrecht. Dit debat wordt volgens MerweRadio geleid door Nanda van Heteren.

Televisie
Dinsdag 6 maart 2018 wordt van 19.00-21.00 uur een tv-debat (MerweTV) opgenomen in de studio van de lokale omroep. Ook hier zijn de lijsttrekkers uitgenodigd. Mocht de lijsttrekker niet kunnen, dan mag iemand anders van de kieslijst meedoen. De lijsttrekkers is al verteld hoe de opzet wordt. Daarbij zit ook een spelelement. “Wie het debat namens MerweRTV gaat leiden, staat nog niet vast. Zodra dit bekend is, hoort u dat van ons”, schrijft initiatiefnemer Jelle den Toom donderdagavond 11 januari 2018 aan de politieke partijen. Het debat wordt gemonteerd op een lengte van 45 minuten en vanaf de week van maandag 12 maart 207 wordt het debat uitgezonden op MerweTV en social media. 

Gemeente
Al langer bekend is dat de gemeente Sliedrecht zelf een verkiezingsdebat organiseert. Ook dat is in het raadhuis op zaterdag 10 maart 2018 in de ochtend. Volgens de gemeente wordt dit geleid door een prominente debatleider. Details zijn (nog) niet bekend. 

3 gedachten over “Lijsttrekkers mogen opdraven bij verschillende debatten”

 1. Debatteren midden in de samenleving; midden in het dorp!
  Centraal waar iedereen naar toe kan gaan en komen!

 2. “Gewoon op locatie bij de uitnodigende partij. Kom nu toch politiek ga eens van uw pluche af en kom naar de samenleving toe.”
  Zo’n locatie nu nog vinden is voor een deel van de doelgroep, waarvan de grootste seniorenorganisatie van Nederland vast niet de enige is, een probleem.
  Maar de huidige en de toekomstige(?) partijen in de gemeenteraad kunnen bijvoorbeeld
  de ouderen toch ook gericht bereiken door hen te laten weten wat hun standpunten zijn
  over het gemeentelijke zorg- en ouderenbeleid? Stuur hen die standpunten toe, voor de goede adressen hebben we een gemeentegids. Of zet ze concreet op Sliedrecht24, onder het kopje Verkiezingen 2018. Dan kan er daar wellicht gereageerd worden.
  Een echt debat is beter, trekt meer aandacht, maar dit kan ook een stemmenwinsttrekker zijn?

 3. Heerlijk die debatten op vertrouwde grond, lege publieke tribune lekker op je eigen stoel.
  Waarom niet een debat met de ouderen met buurtverenigingen met de ondernemers en op scholen met de nieuwe kiezers.
  Gewoon op lokatie bij de uitnodigende partij. Kom nu toch politiek ga eens van uw pluche af en kom naar de samenleving toe.

  D66 Sliedrecht
  Aan u de Keuze

Plaats een reactie

*=Verplicht veld