Abdelrahma preekt tijdens dienst ICF Alblasserwaard

SLIEDRECHT – Tijdens de zondagmiddagviering 21 januari 2018 van ICF Alblasserwaard in het Griendencollege gaat de Arabisch sprekende Sylvador Abdelrahma voor. De dienst is van 15.30-17.30 uur. Abdelrahma wordt vanuit het Arabisch meteen vertaald in de Nederlandse taal door een Syrische vluchteling. Het thema is ‘Liefde die geeft.’

Sylvador Abdelrahman is van beroep kerkelijk werker onder moslims voor de gereformeerde kerk vrijgemaakt (GKV) in Delft. Daarnaast is hij voorganger van de Liberty Church. (Foto via African Mission)

Zang en muziek is er in verschillende talen. Ook is er een crèche voor kinderen tot vier jaar aanwezig. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er een speciaal programma. Ook is er Tringrinya (Eritrea) vertaling. Sinds eind 2016 worden de maandelijkse vieringen bezocht door zo’n  250 mensen onder wie veel mensen met een immigratie-achtergrond.

Kinderen
Sylvador Abdelrahman is van beroep kerkelijk werker onder moslims. Daarnaast is hij voorganger van de Liberty Church, die is opgericht voor Engelstalige en Arabisch sprekenden in Nederland. Abdelrahman kwam midden jaren ’90 vanuit Sudan naar Nederland. Om zijn kinderen, die nog in Khartoum (hoofdstad van Sudan) woonden, te kunnen verzorgen heeft hij direct vanaf dat hij in Nederland kwam support gehad van verschillende mensen die zich het lot van hem en zijn familie aantrokken.

Abdelrahman is in Noord Sudan gevangen gezet, toen hij daar was en opgevangen door leden van de Moru stam. Hij ziet de Moru’s als zijn familie ‘back home’. Contact houden met de mensen in Zuid Sudan ziet hij daarom als een eerste levensbehoefte. Sylvador’s vrouw Ikhglas Omodo komt zelf uit Wau, dit ligt in het noorden van Zuid Sudan. Omodo is verbonden aan Safe Our Childeren. Zowel Abdelrahman als Omodo hebben veel contacten met Zuid Sudanezen in binnen- en buitenland.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld