Lift appartementencomplex Zoutstoep dagen buiten werking na blikseminslag

SLIEDRECHT – De lift in het appartementencomplex aan de Zoutstoep blijft nog dagen buiten werking. In het zes etages tellende woongebouw sloeg dinsdagavond 4 juni 2019 tijdens het noodweer de bliksem in, waarna de lift buiten dienst raakte. Er is een regelaar kapot. Een snelle reparatie is volgens woningcorporatie Tablis Wonen niet mogelijk, omdat deze op maat wordt gemaakt.

De lift is buiten gebruik en dat is lastig in een gebouw met zes etages. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het gaat in totaal om bewoners van 24 huizen. In het gebouw wonen senioren. De meeste inwoners zijn boven de 55 jaar. Enkele bewoners zijn zeer oud. Voor hen is de lift noodzakelijk. Verschillende bewoners gebruiken een rollator of scootmobiel. 

Eerder vervangen
Twee keer is er volgens de bewoners een monteur geweest van ThyssenKrupp en die stelde vast dat er extra expertise nodig was. “Ook bleek dat  meerdere onderdelen defect waren. Vrijdagmorgen is er weer een monteur geweest”, zegt een bewoner tegen Sliedrecht24. De liftcabine is volgens bewoners een paar jaar geleden vervangen. 

Overmacht
Tablis Wonen vindt het bijzonder vervelend, juist met het Pinksterweekend voor de deur. “We hebben alle bewoners persoonlijk met een brief geïnformeerd en doen er alles aan om waar het kan te helpen. Op elke etage hebben we stoelen geplaatst, zodat bewoners even kunnen rusten. We hebben dit niet zo maar laten gaan, maar het is overmacht. We willen de lift spoedig repareren”, zegt woordvoerder Ellen van Loon van Tablis Wonen. Ze kon nog niet zeggen wanneer het vervangende onderdeel er is en kan worden vervangen. Buiten de kantooruren kunnen bewoners een beroep doen op de wachtdienst, die is 24/7 bereikbaar.

2 gedachten over “Lift appartementencomplex Zoutstoep dagen buiten werking na blikseminslag”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld