Liederen van hoop en verlangen tijdens benefietconcert Praise Him

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him verzorgde donderdagavond 27 juni 2024 een benefietconcert in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. De opbrengst van het concert was bestemd voor stichting Pro Vita – ‘voor het leven’ – in Baia Mare (Roemenië). Pro Vita zorgt voor opvang en begeleiding van weesjongeren. Er werden liederen van hoop & vrede en verwachting & verlangen gezongen.

Zo’n zestig bezoekers luisterden naar het koor. Het koor stond onder leiding van Jan Quintus Zwart, die volgend jaar zijn 40-jarig jubileum als dirigent hoopt te vieren. Op het Naberorgel speelde André van Vliet en Kees de Bruin begeleidde het koor op piano. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

De bezoekers werden welkom geheten door Frits van der Kooij. De opening werd verzorgd door emeritus predikant Henk van der Veen. Op het programma stonden onder andere ‘Spreek, o Heer, door Uw heilig Woord’ (arr. R. IJmker), ‘Groot en toch dichtbij’ (naar Psalm 8, H. v.d. Maten), ‘Lied van Hoop’ (J. Verwaard-van Beelen/M. den Toom) en ‘Terug naar Sion’ (J.M. Martin/J.B. Dykes/bew. R. IJmker). Ook werden enkele liederen in samenzang gezongen.  Een woord van dank na afloop kwam van Piet de Groot, voorzitter van het koor.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld