Lezing ‘Van baggerbeugel tot monsterzuiger’ in Nationaal Baggermuseum

SLIEDRECHT – In hét Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 wordt zaterdag 21 januari 2023 een lezing gehouden met als titel ‘Van baggerbeugel tot monsterzuiger’. Bram Hubregtse, één van de rondleiders van hét Nationaal Baggermuseum, thematisch postzegelverzamelaar en 31 jaar werkzaam geweest in de baggerindustrie, geeft de lezing om 12.00 uur; inloop vanaf 11.30 uur.

Het thema is een onderwerp waar je in eerste instantie niet snel bij stil staat: de baggerindustrie op postzegels. Bram Hubregtse – hier bezig met de voorbereiding van zijn lezing – geeft een kijkje in zijn verzameling postzegels en andere filatelistische elementen. (Foto Nationaal Baggermuseum)

Hubregtse laat aan de hand van zijn verzameling postzegels zien welke baggerwerktuigen er zoal bestaan en hoe ze werken. Aansluitend laat hij projecten zien waar veel baggerwerk bij kwam kijken. Na de lezing is hét Nationaal Museum geopend voor het publiek. De kosten voor het bijwonen van de lezing, inclusief 1 consumptie, bedragen € 6,–. Je hebt gratis toegang met een museumkaart. Aanmelden voor de lezing kan door het sturen van een e-mail naar: reserveringen@baggermuseum.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld