Lezing en informatiemarkt over dementie

SLIEDRECHT – Rivas Zorggroep organiseert woensdagavond 18 november 2015 een publiekslezing over dementie met verschillende sprekers. Naast de lezing is er een informatiemarkt en biedt Rivas bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst wordt gehouden in het Grand Café van verpleeghuis Waerthove.

Tijdens de lezing informeren zorgprofessionals van Rivas de gasten op een laagdrempelige over dementie. Zij vertellen ieder vanuit hun expertise over dit thema. Zo verzorgen Ekkehart Geiger, neuroloog in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, en Marian de Keizer, specialist ouderengeneeskunde in Waerthove, een lezing over het ontstaan van de meest voorkomende vormen van dementie en hoe je het al in een vroeg stadium kunt herkennen.

Gedragsverandering
GOAC-verpleegkundige Annette van Maanen vertelt samen met Marian de Keizer over de verschillende vormen van zorg en begeleiding; zowel thuis als in het verpleeghuis. Tot slot besteden Liesbeth Kooyman, psycholoog bij Rivas en zorgregisseur Adrie de Graaff aandacht aan het onderwerp ‘gedragsverandering’ als gevolg van dementie en hoe je hiermee omgaat.

‘Vraagtafels’
Naast de lezingen is er een informatiemarkt waar bezoekers meer informatie kunnen krijgen over onder andere hulpmiddelen bij dementie, patiëntenverenigingen en omgevingszorg bij Rivas. Ook zijn er ‘vraagtafels’ waar bezoekers tijdens de pauzes en na afloop in gesprek kunnen gaan met de sprekers.

De lezing vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200 en duurt van 19.30 uur tot 21.30. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. Aanmelden kan tot en met vrijdag 13 november via de website van Rivas.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld