Japans restaurant Oishi Fusion

Leerlingen maken struikelstenen in dorp schoon

SLIEDRECHT – Leerlingen van de basisscholen Prins Willem-Alexander, cbs Oranje-Nassau, Joh. Calvijnschool en scholieren van het Griendencollege maken donderdag 16 mei 2019 onder begeleiding van bestuursleden van Stichting Struikelstenen Sliedrecht tot nu toe gelegde struikelstenen in het dorp schoon.

De schoonmaakactie gebeurt op de dag dat 75 jaar geleden de Merwederazzia plaatsvond. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het is de bedoeling de stenen in het vervolg twee keer per jaar schoon te maken.

Wie maakt waar schoon?
De stenen op de Oude Uitbreiding (families Kleinkramer, Hartog den Hartog en de kinderen Sanders) zullen worden schoongemaakt door leerlingen van de Oranje-Nassauschool (de school was eerder ook betrokken bij de legging). De stenen op de Rivierdijk (familie Simon den Hartog) worden gereinigd door leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool (eveneens betrokken geweest bij de legging). De steen op de Stationsweg (Merwedegijzelaar Teunis Ceelen) wordt door leerlingen van de Joh. Calvijnschool voor hun rekening genomen en de overige – meer over het dorp verspreide – stenen en bedoeld voor de Merwedegijzelaars Klaas Görtemöller; Pieter van Hemert en Arie de Kluijver zijn toebedeeld aan leerlingen van het Griendencollege. De volgende schoonmaakactie is – vooralsnog – gepland op donderdag 3 oktober 2019. Niet bekend is of dan andere Sliedrechtse basisscholen aan bod komen. 

1 gedachte over “Leerlingen maken struikelstenen in dorp schoon”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld