Leerlingen Johannes Calvijnschool ruimen bladeren op

SLIEDRECHT – Onder het motto Afgevallen Blad Composteerders (ABC) hebben leerlingen van groep 8B donderdag 23 november 2023 massa’s afgevallen plataanbladeren in de daarvoor bestemde bladkorven gestopt.

Onderling rouleerden de leerlingen, zodat altijd één van het vijftal een geel hesje aan had en als ‘veiligheidsfunctionaris’ op het verkeer lette, zodat groepsgenoten veilig konden oversteken. (Foto Johannes Calvijnschool)

Na een biologieles over composteren en het horen hoe waardevol het is om bladeren niet zomaar op te ruimen maar te gebruiken als onder andere compost, verplaatsten zij zich naar de Adriaan Volkersingel waar het trottoir vol lag met bergen afgevallen blad. Aan de Adriaan Volkersingel werkten de leerlingen in groepen van vier samen om zoveel mogelijk bladeren te verplaatsen. ‘Handen uit de mouwen!’

Tekst gaat verder onder foto.

Bladkorven
Twee aan twee veegden en raapten ze gevallen bladeren op en brachten die naar de overkant van de Singel waar de ‘bladkorven’ stonden. Gelukkig had de gemeente de – al redelijk gevulde bladkorven – geleegd, zodat groep 8B duizenden en nog eens duizenden bladeren een herbestemming kon geven. Na de gedane arbeid was het lekker even bijkomen met warme chocolademelk om daarna… weer terug te gaan naar school.

3 gedachten over “Leerlingen Johannes Calvijnschool ruimen bladeren op”

  1. Ik vind dat de scholieren positief bezig zijn.
    Het maakt niet uit waar je bezig bent met opruimen van de afgevallen bladeren.
    Je kan nu aan de slag op het schoolplein dat ook vol ligt met bladeren. Wel graag met de hand opruimen i.p.v. met de bladblazer.
    Dat is niet zo prettig voor het gehoor.

  2. Dat is een leuke en positieve opmerking dhr. De Baat! Dank u wel! Volgens mij moet u andere opmerkingen maken om hardwerkende kinderen te motiveren. Kunt u dat ook doen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld