Leden vogelvereniging laten hun mooiste types zien en bewonderen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Met de vrolijk fluitende vogels in het clubgebouw van SKC Merwede/Multiplaat aan de Thorbeckelaan zou je vrijdagavond 3 november 2023 even de golf van ellende in de wereld vergeten. Vogelvereniging De Vogelvriend houdt daar momenteel een show en daar zitten prachtige vogels bij. Een bonte verzameling gevleugelde vrienden.

Met andermans veren pronken gaat hier niet op. Voor de leden is de show altijd een hoogtepunt, want hier kunnen ze laten zien wat ze voor prachtvogels in huis hebben. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

De keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers keurden de vogels en werden verschillende prijzen toegekend. Bijzonder was de grootste prijs voor de heer A. Boele, het Algemeen Kampioen Bondskruis voor zijn Zebravink Oranjeborst zwartborst grijs (pop).

Zaterdag
De toegang is gratis en er is een rad van avontuur met mooie prijzen. Voor kinderen zijn er knip- en kleurplaten. Ook zaterdag ben je van 10.00 – 16.30 uur welkom om een kijkje te komen nemen. Ben je liefhebber van (sier)vogels, dan mag je dit niet missen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld