Leasen van bedrijfswagen; Waar kun je op letten?

SLIEDRECHT – Een auto leasen is een gunstige optie om rond te kunnen rijden in de auto van jouw dromen. Zit jij er ook aan te denken om voor de zaak een auto te leasen? Dan zijn er vast een aantal vragen die in jou opkomen. Waar je allemaal aan kunt denken als je een bedrijfsauto wil leasen in Sliedrecht, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Kies een bedrijfswagen uit
Wil je een bedrijfswagen leasen? Dan heb je vast al wel een auto voor ogen. De auto moet natuurlijk mooi zijn, maar daarnaast moet je er ook aan denken dat de auto representatief én groot genoeg moet zijn. Zo moet je goed nadenken wat het precieze doel van jouw bedrijfswagen gaat zijn. Wil je voornamelijk klanten bezoeken? Dan is bijvoorbeeld een nette stationwagen ideaal. Maar wanneer je vooral materiaal moet vervoeren of pakketten moet bezorgen bij klanten, is het handig om na te denken over een busje. Bovendien moet de auto ook representatief zijn: een auto kan namelijk jouw imago wel bepalen.

2. Denk na over de leasevorm
Als je een auto hebt uitgezocht is het goed om na te denken over de leasevorm. Er zijn namelijk verschillende leasevormen die je op zakelijk gebied kunt afsluiten, zoals operational lease of financial lease. Vooral financial lease is bij ondernemers erg aantrekkelijk. Bij financial lease ben je namelijk direct economisch eigenaar van het voertuig. Ook hoef je de auto na afloop van het leasecontract niet meer in te leveren bij de leasemaatschappij. Dat scheelt een boel, aangezien je de bedrijfswagen zo voor onbepaalde tijd kunt gebruiken. Daarnaast kun je doen en laten wat je wil met de auto: denk bijvoorbeeld aan de auto voorzien van jouw logo. Dit is bij operational lease niet het geval, aangezien je bij operational lease de auto gewoon weer moet inleveren wanneer het leasecontract afloopt. Denk dus goed na welke leasevorm het beste bij jou en jouw onderneming past.

3. Lees de voorwaarden door
Wanneer je van plan bent om een leasecontract af te sluiten, is het belangrijk om eerst nog even stil te staan bij de voorwaarden. Het is namelijk goed om deze door te nemen. In de voorwaarden lees je namelijk precies wat je van het leasecontract kunt verwachten: hoelang het contract duurt, hoeveel je ervoor gaat betalen, wat je onderpand is of je überhaupt in aanmerking kunt komen voor een leaseauto. Daarna kun je genieten van jouw bedrijfswagen in Sliedrecht!

Dit is een commercieel artikel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld