‘Late Summer Fair groter dan ooit’

SLIEDRECHT – Zaterdag 12 september 2015 is de Late Summer Fair. Het evenement dat dit jaar voor de 6e keer wordt gehouden, is volgens de organisatie groter dan ooit.

Op de Kerkbuurt-West, tussen de grote kerk en de A.W. de Landgraafstraat staan zaterdag meer dan 140 kramen en stands, vertelt Sandra Boer, één van de organisatoren. (Foto via Leon Boer, organisatie Late Summer Fair)

Boer: “De standhouders stonden te trappelen om mee te doen. De Late Summer Fair staat goed bekend en de bezoekersaantallen van de afgelopen jaren zijn hoog. Ook dit jaar is het gelukt om een zeer breed aanbod van bedrijven, verenigingen, stichtingen, goede doelen en nog veel meer bij elkaar te brengen en tot één geheel te laten aansluiten.”

“De veelzijdigheid van de Late Summer Fair is wat deze dag zo aantrekkelijk maakt voor de bezoekers”, vertelt Eddy Hoogendoorn, die ook in de organisatie zit. Hoogendoorn: “Wij zijn al vanaf januari bezig met de voorbereidingen.  Dit jaar hebben we weer leuke verrassingen op het programma staan. Zo is er de beestenbus van Ouwehands Dierenpark en kunnen liefhebbers een rondrit maken in een oude Daf brandweerwagen. Er zijn twee podia met veel optredens en gezellige terrasjes met eten en drinken.”

“Verschillende deelnemers hebben leuke acties en attracties”, vult mede-organisator Leon Boer aan. “Zo kan er een onmogelijke ladder worden beklommen op de stand van PTS, kan er op de kop van jut worden geslagen bij de kraam van het CDA en zijn er veel activiteiten voor kinderen. Ook de papa’s komen aan bod. Verschillende autodealers bieden de gelegenheid om fonkelnieuwe auto’s te bekijken. Op verzoek is de megaklimwand weer gratis toegankelijk. Deze torenhoge attractie hebben we te danken aan Rabobank Merwestroom, die ook de twintig goede doelen-kramen sponsort. Op de Late Summer Fair worden demonstraties gegeven en kunnen bezoekers proeven en ontdekken. Ook de grote kerk pakt weer groots uit deze editie. Van afvalmateriaal wordt er een knikkerbaan van boven tot beneden aan de stoep van de kerk gebouwd. Er zijn verschillende optredens in de kerk en een expositie van schilderijen. Rondom de kerk is er weer een leuke brocante markt. Om 14.00 is op het terrein van Waerthoven de Grote Badeenden Race.  In een grote waterbaan kunnen de mensen een gesponsorde badeend proberen als eerste over de finish te laten drijven. De volledige opbrengst van het evenement gaat naar de Sliedrechtse stichting Dromen Zonder Beperking.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld