Lastig duel tegen Futura

DEN HAAG/SLIEDRECHT – Korfbalvereniging SKC Merwede speelde zaterdag 5 maart 2016 een uitwedstrijd tegen Futura uit Den Haag. Om in de race voor het kampioenschap te blijven, moest deze laatste uitwedstrijd van de zaalcompetitie gewonnen worden. En dat gebeurde. Door deze overwinning plaatste Merwede zich in de finale. Sliedrecht24 publiceerde eerder deze avond over deze kampioenswedstrijd, die gepland staat op zaterdag 12 maart 2016.

Het was een stevig duel tegen Futura uit Den Haag. De Merwedianen kregen de overwinning volgens de club niet cadeau. Futura streed tegen degradatie. De thuisploeg maakte het eerste doelpunt, maar Merwede maakte snel de gelijkmaker. Merwede stond naar eigen zeggen verdedigend goed en gaf weinig kansen weg. Volgens de club had de ploeg uit Sliedrecht aanvallend moeite met het scoren van doelpunten. Er werden volgens de vereniging voldoende kansen gecreëerd, maar dit leidde vaak niet tot doelpunten. Merwede kon een kleine voorsprong van drie punten pakken (1-4) en kon deze voorsprong tot de rust behouden (4-7).

Overwinning
“Het spelbeeld van de tweede helft was ongeveer hetzelfde als de eerste helft. Verdedigend zat het goed in elkaar, maar aanvallend werden er te weinig doelpogingen omgezet in doelpunten”, aldus Merwede. De korfballers uit Sliedrecht kwamen in de tweede helft niet meer in gevaar en boekte hiermee een overwinning van 13-16. Iris van Eijl scoorde deze wedstrijd 5 keer. Kevin van Beest maakte 4 punten en Robbert Bakker en Steven Bakker 2. Simone de Graaf, Jolanda Redelijkheid en Tessa Visser scoorden elk nog één punt deze wedstrijd.