Lantaarnpaal obstakel bij opengestelde fiets- en loopbrug Stationspark

SLIEDRECHT – Het voetpad bij de brug naar het station nabij het Stationspark bestaat uit grit. Nu kon deze brug worden opengesteld. Maar op de grens van het fiets- en voetpad staat een lantaarnpaal als hinderlijk – en misschien wel gevaarlijk – obstakel. Voor hulpdiensten is het misschien handig als het pad en de brug een naam krijgen.

Je zou de lantaarnpaal in de buurt van een leuning verwachten, maar hier staat hij in de doorgang. “Het is vragen om ongelukken”, zeggen gebruikers tegen de redactie van Sliedrecht24. Met de verbreding van de brug is de lantaarnpaal niet mee verhuisd. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het fietspad is gemaakt met rood-asfalt en het trottoir voor voetgangers ligt er naast. Het ziet er prima uit, maar de locatie van de lantaarnpaal bij de brug is vreemd.

Wie verderop kijkt (zie foto hieronder) naar het vernieuwde fietspad met trottoir ziet dat andere lantaarnpalen aan de buitenzijde van het voetpad zijn geplaatst. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

7 gedachten over “Lantaarnpaal obstakel bij opengestelde fiets- en loopbrug Stationspark”

  1. Iets terug is ook een vreemd “obstakel”. Kom je met je fiets vanuit de Sav. Lohmanweg richting de Stationsweg dan fiets je tegen een verhoogde betegelde driehoek aan. Het fietspad achter de Stationsweg sluit prachtig aan op het fietspad langs de Rijksweg. Ze hebben er geen rekening mee gehouden dat er ook fietsers vanaf de Goeman Borgesiusweg komen.

  2. Nadenken is er tegenwoordig niet meer bij, alles lijkt wel fout te gaan.
    We moeten er maar aan gaan wennen ben ik bang.

  3. Ach het is niet de enige paal die raar staat. Sommige nieuwe lantaarnpalen op de molendijk/baanhoek zijn ook geplaatst door iemand met een IQ lager dan 80

  4. En is gemeente/uitvoerder gevraagd of dit zo blijft? Vaak worden die dingen door een aparte partij ge/verplaatst toch? En als ze de net gelegde bestrating daar weer voor open moeten trekken doen ze dat des te liever, want dubbel werk is pas werk!
    Als dit permanent is, is het wel heel bijzonder… Mogen ze die paal wel goed verlichten zodat je hem in het donker ook ziet 😉

Plaats een reactie

*=Verplicht veld