Oishi Fusion
VeiligGoed

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog #dag2 van donderdag 1 oktober 2020 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele donderdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

15.00 uur:

12.45 uur:
Zorgorganisatie ASVZ ziet momenteel dat meer cliënten en medewerkers besmet raken met het coronavirus. “Net zoals dat in heel Nederland gebeurt. We zijn continu alert op gezondheidsklachten en we testen bij klachten. Indien nodig nemen we (voorzorg)maatregelen, zoals quarantaine of isolatie. We hebben hier organisatiebreed mee te maken, we werken immers in meerdere regio’s”, zegt woordvoerder Eva Baan van ASVZ, die niet kan ingaan op de situatie van specifieke locaties van ASVZ.

11.36 uur: 
Middelbare scholen krijgen het dringend advies om een ieder een mondkapje te laten dragen. Volgens verschillende bronnen krijgen leerlingen het advies in de gangen, de aula en de kantine een mondkapje op te zetten. Voor de lessen zou het advies niet gelden. Het is een van de manieren waarop verspreiding van het coronavirus moet worden voorkomen. Sliedrecht heeft één middelbare school namelijk het Griendencollege.

10.12 uur:
Gijs Lemmen meldt dat zondag 4 oktober 2020 een semi-akoestische optredens tijdens een muziekmiddag ‘Muziek Anders’ in sociëteit Bij Boertie, Stationsweg 7, niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen. “Vanwege de ingrijpende RIVM-richtlijnen en het snel stijgende aantal Corona-besmettingen zijn wij daartoe genoodzaakt. De organisatie en de deelnemende muzikanten zijn zich bewust van de ernst van dit moment en willen geen verantwoordelijkheid nemen. Jammer van al het voorbereidende werk dat we er met z’n allen voor deden. Wanneer de situatie het weer toelaat zullen we dit programma dubbel en dwars inhalen. We kijken er met verlangen naar uit om iedereen dan weer te mogen ontmoeten”, zegt Lemmen donderdagochtend.

09.45 uur:

00.00 uur:
Het laatste corona-liveblog van woensdag 30 september 2020 vind je hier online

Plaats een reactie

*=Verplicht veld