Oishi Fusion
VeiligGoed

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van Sliedrecht24 heeft woensdag 30 september 2020 besloten het corona-liveblog #dag1 te laten terugkeren. Eerder werd gedurende 107 dagen het liveblog gebracht. De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht over de coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele woensdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

18.31 uur
Op sociale media was er aan het begin van woensdagavond een discussie. Kerken mogen tot 100 mensen ontvangen. Bij reserveren en een gezondheidscheck zelfs nog meer. Moet je dat willen? Enkele inwoners denken van niet.

17.18 uur
Het coronavirus treft ook Wilhelmus’ Muziekkorpsen. De vereniging stuurde woensdag een jaarlijkse supportersbrief aan hun vrienden en supporters. Er is veel geïnvesteerd in nieuwe muziek en de show die in verband met 75 jaar vrijheid. Het coronavirus gooide roet in het eten. De vereniging spreekt verder van ‘een behoorlijk financiële dreun’ voor de vereniging nu ook optredens niet doorgaan. Daardoor komt er ook geen geld binnen. In 2021 bestaat Wilhelmus’ Muziekkorpsen 90 jaar. De vereniging bereidt een grote parade voor en komt er een gratis toegankelijke jubileumtaptoe. De vereniging vraagt in de brief om financiële steun. Ook steunen? NL41RABO0399357823 doe dat o.v.v. vriend / supporter. (Archieffoto Wilhelmus)

17.14 uur:
Het kaarten bij de Kaartvrienden in het gebouw van Trimclub ABC is woensdagmiddag niet doorgegaan. De komende drie weken wordt er niet gekaart vanwege het coronavirus hebben de kaartliefhebbers te horen gekregen.

16.50 uur:

16.24 uur:
Dat zorginstelling Yulius door het coronavirus besmet personeel met klachten gewoon laat doorwerken, is een gerucht en niet waar. De instelling reageert woensdagmiddag naar Sliedrecht24, nadat de redactie daarover was getipt. “Yulius volgt strikt de richtlijnen van het RIVM en de GGD wat betreft COVID-19. Bij Yulius geldt dus ook dat medewerkers met klachten zich direct laten testen en in afwachting van de testuitslag thuisblijven. Alleen als de testuitslag negatief is, kunnen ze hun werk weer starten”, zegt manager communucatie Annemarie van Weerden van zorginstelling Yulius. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

16.23 uur:
ASVZ is woensdag (opnieuw) gestart met een corona-liveblog. Vooral bedoeld voor personeelsleden en relaties van hun cliënten. 

15.23 uur

15.14 uur:
In verpleeghuis Waerthove aan Kerkbuurt 200 is één van de twee cliënten met corona nog aan het opknappen. Eén liep het virus op (niet via medewerkers van het verpleeghuis -red.) en is al beter verklaard. De persoon, die nog besmet en ziek is, zit volgens de Rivas Zorggroep in volledige isolatie op een kamer. “De persoon is wel aan de beterende hand. Die knapt nu in alle rust op”, zegt een woordvoerder van de zorgorganisatie.

1 gedachte over “Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht”

 1. Kerken hebben in Sliedrecht niet alleen hun eigen verantwoordelijkheid, maar ook een voorbeeldfunctie. Dat geldt uiteraard eveneens voor de individuele leden.
  De landelijke PKN, en die niet alleen, reageerden vandaag al direct met een advies (meer kunnen ze niet doen) om te stoppen met de gemeentezang. Met uitzondering van een (kleine) groep
  “zangers”. Met vd Bos ben ik het eens, dat de kerken ook lokaal al veel doen nu.
  Ik weet niet, hoe het geregeld is met de “luchtcirculatie” in de gebouwen nu deuren dicht zullen
  moeten vanwege de weersomstandigheden. Daar zal ook wel aan gedacht zijn. Hoop ik.
  Minder bezoekers toelaten tijdens de diensten. D.w.z. nog minder dan het toegestane maximum,
  kan uit oogpunt van de voorbeeldfunctie een optie zijn.

  Voor de individuele kerkganger geldt wat ook zonder Corona geldt:
  Een voorbeeldfunctie uit verantwoordelijkheidsbesef. Altijd en overal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld