Kringloopwinkel moet stoppen met ophalen meubels als gevolg beleid gemeente

SLIEDRECHT – De Kringloopwinkel Sliedrecht aan de Rivierdijk ziet grote problemen in het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Sliedrecht. Vanaf maandag 14 oktober 2024 mogen geen bedrijfswagens meer spullen brengen op het Milieupark in Sliedrecht. Dat blijkt ook voor de bus van de kringloopwinkel te gelden. Dat brengt voor de vrijwilligers van de Kringloopwinkel grote veranderingen met zich mee. 

Het bestuur van de Kringloopwinkel Sliedrecht deelt deze zorgen vrijdag 10 oktober 2024 met de lezers van deze online krant onder wie verschillende klanten. 

Alleen gebrachte goederen in goede staat verkerend en verkoopbaar kunnen worden geaccepteerd. “Wat niet verkoopbaar is werd tot nu toe bij binnenkomst uit gesorteerd in negen soorten afval en naast de overtollige (niet verkochte) meubels, gescheiden op het Milieupark van de gemeente gebracht. Als de Kringloop-bus daar niet meer mag komen, zou dit ook voor een groot deel het einde betekenen van het afval scheiden”, stelt het bestuur van Kringloopwinkel Sliedrecht. Er moeten dan bedrijfsafval-containers komen, stelt het bestuur, waar alles ongesorteerd in gaat. “Dat druist helemaal in tegen het principe van afvalvermindering en hergebruik waar de kringloop voor staat. Het bestuur van de kringloopwinkel wil daarover een gesprek met B&W van Sliedrecht.

Reactie gevraagd
De gemeente heeft duidelijk vooraf niet gesproken over de nieuwe regels met Kringloopwinkel Sliedrecht. Online krant Sliedrecht24 heeft verantwoordelijk wethouder Ton Spek (CDA) van Duurzaamheid vrijdag om een reactie gevraagd. Hij heeft nog niet gereageerd.

14 gedachten over “Kringloopwinkel moet stoppen met ophalen meubels als gevolg beleid gemeente”

  1. De verantwoordelijke wethouder gaat voor de kringloopwinkel een uitzondering maken.
    Zeker te weten.

  2. Kees van Zwiet, uw reactie, dan wel commentaar kan best wel kloppen in de algemene zin.
    Maar voor de kringloopwinkel alhier lijkt me dit niet echt van toepassing.
    Zoals ik al eerder schreef, deze winkel levert het ook nog eens keurig gesorteerd af bij de werf
    Dat kan niet van alle bedrijven of particulieren gezegd worden.

    Overigens, uw opmerking betreffende de lucratieve bijverdienste van de poortwachter is een beschuldiging zonder bewijs, eigenlijk bijzonder dat Sliedrecht24 dit zomaar plaatst.
    Zelfs al zou het op waarheid berusten.

  3. Als professioneel ontruimbedrijf begrijp ik deze keuze en ben ik er blij mee. De halfbakken ontruimtoko’s die nog steeds kosteloos afval storten en geen kosten voor afval bij een klant belasten vormen oneerlijke concurrentie. Bedrijven moeten bedrijfsmatig storten en daarvoor betalen. Ook kringloopwinkels bieden steeds vaker ontruimwerk aan tegen X euro contant te betalen. Ik ken deze organisatie niet, maar er wordt veel te veel gerotzooid. Tijd dat ALLE bedrijven gaan betalen voor afval.

    De regel daarbij: op het moment dat de ondernemer of werknemer iets van iemand aanneemt is het gevormd tot bedrijfsafval en moet het als zodanig (betaald) worden afgevoerd en daar is de milieustraat niet voor.

    Mijn verzoek: dit vooral bij alle milieustraten hanteren. Dan ook toezien op het ’50 euro systeem’: de man bij de slagboom krijgt 5 tientjes in zijn handen gedrukt en en laat het bedrijfsbusje door. Lucratieve bijverdienste voor de poortwachter!

    Gebeurt dit echt? Ja dit gebeurt echt, ook in Sliedrecht. Wij zijn al jaren opdrachten kwijt aan halfbakken toko’s die 400-1200 euro minder offreren omdat ze die 10, 20 of 40 m3 afval niet doorbelasten, ook in Sliedrecht.

  4. Welkom in de gemeente Sliedrecht waar het niet anders kan dan fout gaan. De ene blunder na de andere.

  5. Ik rij als bedrijf in een auto met grijs kenteken, het is ook mijn enige auto, dus ik rij hem ook privé. Wie moet mij tegen houden dan als ik vuil kom storten ?

  6. Raar dat een auto met grijs kenteken staat voor grofvuil van bedrijven. Dat je grofvuil niet meer kan afleveren, maar je wel belasting betaald aan de gemeente. Heb zelf een grijs kenteken en ben pas verhuisd en werd aangesproken of het wel privé was, iedereen weet dat als verhuist je ook veel weggooit. In de zelfde periode flat van schoonmoeder leeg gehaald. Dus was wel veel bezoek aan de gemeente werf in een korte periode. Koop eens een wasmachine, meubels, witgoed er zit zoveel inpakmateriaal bij dat je Papier en plastic bak gelijk vol zit en dan nog wat je niet kwijt kan in de Bakker. Wat mij opviel dat er wel heelvaak bussen stonden te lossen van klusbedrijven, tuiniers, woningbouw inrichters met oude matrassen Enz. Dit gebeurd al heel jaren en door een slap beleid van de terrein medewerker en gemeente de echte particulieren aangepakt worden omdat je grofvuil brengt met een busje. Je kan aanhanger lenen maar niet iedereen heeft een trekhaak.
    Het gevolg zal zijn overvolle Containers en illegale dumping. Maak het mogelijk om klein bedrijf grofvuil tegen betaling te lossen. Bedrag per Kilo wegen bij binnenkomst en na lossen weer wegen en gelijk afrekenen.

  7. Had er iemand iets anders verwacht van de gemeente?
    Kijk hier nergens meer van op wat er gebeurt in de gemeente Sliedrecht.

  8. Dit is wel heel vreemd!
    Een kringloopwinkel die zorgt juist dat wat nog bruikbaar is een tweede leven krijgt. Dus minder afval naar Dordrecht. Dit is toch de bedoeling?
    Veel mensen zijn met de goederen geholpen zowel de kopers als diegene die goederen inleveren.
    Goede doelen zijn geholpen en nu heeft de gemeente Sliedrecht dit bedacht.
    Deze gemeente kan beter kijken hoe iets wel kan i.p.v. hoe iets niet kan. Jammer.

  9. Zo wie zo zou het goed zijn als het milieupark een container zou hebben waar nog goederen in kunnen die kringloop waardig zijn. Dan komt de kringloop brengen en halen. Win win lijkt mij.

  10. Vreemd dat een non-profit organisatie die zie zich inzet voor duurzaamheid niet kan rekenen op steun van de gemeente. Schandalig.

  11. Hoe moeilijk kan het zijn om een uitzondering te maken voor non-profit organisatie(s)!?

    Blijkbaar moeten we alles maar als grof vuil gaan laten ophalen door gemeente Sliedrecht!?

    Of gaat er nog iemand wakker worden en deze regel aanpassen en bij het restafval gooien!? Of is het dan oud papier??

  12. Een gemiste kans voor de gemeente als men voor de kringloop geen uitzondering maakt. Dit is geen commerciële organisatie maar een organisatie die het geld terug te laten vloeien naar de gemeenschap. Als je kijkt hoeveel verenigingen en goede doelen al geholpen zijn dat kan je als gemeente niet laten vallen. Hulde aan alle vrijwilligers van de kringloop en dat dit nog lang zo door mag gaan.

  13. Wat ik denk zullen anderen ook denken als kringloop winkel wel toe laat.
    Creer je een uitzondering positie en het leid tot waarom hun wel en wij niet situatie .

  14. Jammer en eigenlijk een beetje vreemd.
    Men brengt spullen naar deze winkel, daar kunnen dan spullen bij zitten die achteraf niet verkoopbaar zijn of wat dan ook.
    Zij sorteren die dan ook nog eens netjes, daarna gaat het naar de Gemeentewerf.

    In principe brengt men dus gewoon afval of hoe we het willen noemen, van de inwoners van
    Sliedrecht, naar de werf.

    De Kringloopwinkel sorteert het ook waarschijnlijk nog eens netjes, wat wil je nog meer? beter kan bijna niet.

    Vreemde regeling, enkel omdat er geen bedrijfswagen meer worden toegelaten.
    Zeker voor een kringloopwinkel maak je dan toch een uitzondering.

    Een heel vreemde regeling.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld