Kringloopcentrum schenkt geld voor werkvakantie

SLIEDRECHT – Stichting Kringloopcentrum Sliedrecht schenkt een bedrag van € 3.700,00 een groep van zo’n vijftig jongeren, die vanuit de Hervormde Gemeente Ridderkerk komende zomer op werkvakantie gaan naar Zhitomir (Oekraïne).

Een cheque is inmiddels aan vertegenwoordigers van de Ridderkerkse initiatiefnemers overhandigd. (Foto via Stichting Kringloopcentrum Sliedrecht)

Zij gaan daar onder meer een huisje van een gezin met een gehandicapt zoon (4) renoveren. De werkzaamheden bestaan uit het maken van een badkamer en toilet, het vervangen van bestaande kozijnen door kunststofkozijnen met isolatieglas. De wanden, plafonds en vloeren isoleren en voorzien van nieuwe afwerkingen. Op die manier zullen de leefomstandigheden van het gezin verbeteren. Uiteraard zijn de reis- en de verblijfkosten voor eigen rekening van de jongeren.

3 gedachten over “Kringloopcentrum schenkt geld voor werkvakantie”

  1. Ik zet geen stap in deze kringloopwinkel!! Arrogante kringlopers lopen daar rond! Tevens maken ze nu een fout door deze foute schenking!

  2. Vreemde actie idd, denk dat er in Sliedrecht wel een instelling is die graag 3700 euro had ontvangen en dan misschien ook in Sliedrecht zelfs het geld hadden gebruikt. Voor mezelf in iedere geval een belangrijke les.
    Van de site: Een groot deel van de opbrengst wordt besteed aan goede doelen. De vrijwilligers, leden van verenigingen en stichtingen en anderen kunnen projecten aandragen. Het bestuur beoordeelt de aanvragen aan de hand van de statuten, waarna de vrijwilligers mee mogen stemmen of een aanvraag gehonoreerd wordt. De opbrengst van de winkel moet, volgens de statuten, voor het grootste deel gaan naar projecten met een milieu doel. De stichting heeft van de Belastingdienst de ANBI status gekregen (Algemeen Nut Beogende Instelling).
    Het is dus een keuze van de vrijwilligers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld