Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

DELA doneert voor radioproject RTV Holland

EINDHOVEN / SLIEDRECHT – De Raad van Toewijzing van het DELA goededoelenfonds geeft een bedrag van € 3.500,– voor een radioproject van RTV Holland. Dé Nederlandse internetomroep gebruikt het geld voor een project dit najaar, in ‘De Week van de Toegankelijkheid’, van 3 t/m 8 oktober 2016.

In het project mogen verstandelijk beperkte jongeren een week lang elke dag een radioprogramma maken onder begeleiding van programmamakers van de in Sliedrecht gevestigde internetomroep. 

Voorzitter van de Stichting RTV Holland Peter Donk werd verrast door Marc de Hond, ambassadeur van het DELA goededoelenfonds. “Hij belde in via Skype, stelde wat vragen over de plannen en vertelde dit gesprek op te nemen voor het fonds. Prima. Tot slot vertelde hij dat ons project is uitgekozen voor ondersteuning. We hadden goede hoop en als je dan wordt gebeld, dit hoort, dan is dat fantastisch. Dan kan je plannen vorm gaan geven”, aldus Donk. Een soortgelijk project met ASVZ De Merwebolder werd vorig jaar ook door het DELA Goededoelenfonds ondersteund.

RTV Holland
Dé Nederlandse internetomroep bestaat sinds juli 2014 en zendt sinds half november 2014 constant uit. De studio staat in Sliedrecht. De omroep richt zich 24/7 met de programma’s op luisteraars binnen Nederland en op Nederlanders die voor korte of langere tijd in het buitenland wonen. RTV Holland is een stichting en werkt uitsluitend met vrijwilligers, die in hun vrije tijd programma’s maken. Vaak vanuit hun thuisstudio. Een groot aantal heeft een ruime ervaring in de journalistiek of in de omroepwereld. De inkomsten van RTV Holland komen uit reclame en van leden van de ‘Club van 100’. RTV Holland werkt lokaal samen met Sliedrecht24.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld