Krijgt Sliedrecht een asielzoekerscentrum?

SLIEDRECHT – Sliedrecht maakt volgens PVV-leider Geert Wilders deel uit van een geheime lijst met 119 Nederlandse gemeenten, waar mogelijk een asielzoekerscentrum wordt gevestigd. De lijst zou zijn opgesteld door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Wilders las woensdagavond 16 september 2015 alle gemeenten van de lijst voor, tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. (Archieffoto Sliedrecht24)

Volgens de PVV heeft het COA geweigerd te zeggen met welke gemeenten ze in gesprek zijn over de vestiging van een asielzoekerscentrum. De PVV zegt vervolgens alle gemeenten zelf te hebben gebeld, om te weten met welke steden en dorpen het COA aan het praten is. De gemeente Sliedrecht zegt ook vernomen te hebben, dat ze 1 van de 119 gemeenten zijn die opvang aan het voorbereiden zijn, met COA in gesprek zijn of zelfstandig aan het inventariseren zijn of er mogelijkheden zijn. De gemeente zegt dat voorzover zij weten er geen telefoontje van de PVV is binnengekomen bij de gemeente met deze vraag. Burgemeester Bram van Hemmen: “Bijzonder. We zijn zeker niet gebeld en ik herken er niets van.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld