‘Krap bij kas’ maakt dilemma’s bespreekbaar

SLIEDRECHT – Rondkomen van een klein budget, hoe doe je dat? Wat gebeurt er als je afhankelijk wordt van de voedselbank? Ervaringen kunnen sinds dindagavond 23 februari 2016 worden uitgewisseld via een speciale Facebook-pagina, community. Een idee van Saartje uit Sliedrecht met wie we eerder spraken. Zij en haar gezinsleden zijn afhankelijk van de Voedselbank Sliedrecht. 

De Facebookpagina van Saartje, waar een ieder zijn ei kwijt kan over het thema geen budget en noodgedwongen leven van de voedselbank.

De pagina op Facebook richt zich op mensen die afhankelijk zijn van hulp, van de Voedselbank, maar ook op mensen die geen idee hebben in welke situatie deze ‘gebruikers’ leven of juist vragen hebben. “Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de ervaringen van iemand die zich in een andere situatie bevindt? Wees welkom om hier je bericht achter te laten. Wil je reageren op een bericht? Graag!”, aldus Saartje. 

Vooroordelen
De pagina heet ‘Krap bij kas, de dagelijkse dilemma’s’. Saartje: “Dit onderwerp is al veel te lang een taboe en er zijn door onwetendheid al veel te veel vooroordelen. Laten we met z’n allen proberen daar verandering in te brengen. Ik hoop dat deze pagina een plaats zal worden waar mensen ervaringen kunnen uitwisselen, hun verhaal kwijt kunnen, elkaar tips kunnen geven maar vooral….waar mensen nu eindelijk eens inzicht kunnen krijgen.”

Regels
Wel stelt ze regels voor de mensen, die willen reageren. “Ik vraag iedereen vriendelijk doch dringend om de normale omgangsvormen te hanteren. Oftewel: scheldwoorden, discriminatie, beledigend taalgebruik en afbeeldingen die als beledigend kunnen worden opgevat zullen hier niet worden getolereerd. Als dit zich wel voordoet, zal de betreffende persoon door het beheer gewaarschuwd worden en bij herhaling geblokkeerd worden op de pagina”, aldus Saartje. Mensen met ideeën, die een positieve toevoeging kunnen zijn, kunnen een bericht achterlaten. En er is zelfs een e-mailadres geopend: KrapBijKas0184@gmail.com. Saartje zit ook op Twitter: @saartje0184.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld