Boskalis versterkt Texelse Waddenzeedijk

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gunt de opdracht voor de Texelse dijkversterking langs de Waddenzee aan “Combinatie Tessel”, bestaande uit Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en VolkerWessels onderneming KWS.

Vanaf eind 2016 versterkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de Waddenzeedijk op Texel. (Foto via Hoogheemraadschap Hollands NoorderKwartier)

Bij het Papendrechtse bedrijf, met een deels Sliedrechtse grondslag, werken verschillende inwoners van Sliedrecht. Met het contract is een aanneemsom van € 70.000.000,– gemoeid, waarvan het Boskalis aandeel vijftig miljoen euro bedraagt.

Gemalen
Grote delen van de Waddenzeedijk op Texel voldoen op dit moment niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Om in de toekomst aan deze eisen te kunnen voldoen is een versterking van de waterkering noodzakelijk.
Het project omvat het ontwerpen en realiseren (D&C) van de versterking voor 14 kilometer Waddenzeedijk en de nieuwbouw van een aantal ‘kunstwerken’, waaronder drie gemalen. De werkzaamheden zullen in de periode 2016-2020 worden uitgevoerd.

1 gedachte over “Boskalis versterkt Texelse Waddenzeedijk”

 1. Boskalis, gefeliciteerd met uw opdracht voor Texel.

  Geachte, Gaan jullie dan gelijk het buitendijkse Waddengedeelte tussen Oudeschild en de kop van de NIOZ haven opspuiten? En wat is het plan voor de dijkophoging rond de haven van Oudeschild? Binnen of buitendijkse ophoging?

  Alvast bedankt voor uw reactie,

  Anke Hilkens en Leo de Jong
  Inwoners van Oudeschild resp. Den Burg.
  (Aandeelhouders Boskalis)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld