KPN vervangt zijn kopernetwerk voor glasvezel

(Commercieel artikel)
SLIEDRECHT – Vanaf 2023 wordt het kopernetwerk van KPN gefaseerd uitgeschakeld in gebieden/plaatsen waar het kopernetwerk vervangen is door glasvezel. In gebieden waar nog geen glasvezel ligt, zal het kopernetwerk beschikbaar blijven.

In het specifieke geval van Sliedrecht heeft KPN nog geen plannen aangekondigd om het glasvezelnetwerk te gaan aanleggen en daarom is het uitzetten van het kopernetwerk aldaar nog niet aan de orde. Wanneer dit wel het geval is zullen inwoners en bedrijven dit uiteraard als eerste horen. (Archieffoto KPN Corporate)

Tegelijkertijd heeft KPN ook aangekondigd om meer dan een miljoen huishoudens in Nederland extra van een glasvezelaansluiting te voorzien. Er moet ook gezegd worden dat de voordelen van een glasvezelaansluiting groot zijn. Via glasvezel is het mogelijk om veel grotere internetsnelheden te behalen dan via de koperkabel het geval is. We zullen hier in de toekomst zeker nog veel over horen. Ondertussen ben je natuurlijk altijd vrij om te kijken wat de opties zijn voor een nieuw internet abonnement voor thuis.

2 gedachten over “KPN vervangt zijn kopernetwerk voor glasvezel”

  1. De vraag is heeft de KPN dit eerder aangegeven bij de gemeente? Ik weet niet hoe zoiets werkt maar 7% aanleg is wel heel weinig. Dan loopt het hier flink achter. Met het warmtenet voorop, en waar we afhankelijk van zijn achterop.

  2. Het afgelopen jaar is het hele middenveer op een paar stukjes na op de schop geweest. Bij de aanvang sprak ik de bijbehorende wethouder Vet. Volgens mij was dit een mooie gelegenheid om geliik dit gedeelte van ons dorp te voorzien van glasvezel.Lekker “”vooruitstrevend” en voordelig.
    Hij ontplofte bijna terwijl hij sprak.HIER GAAT DE EERSTE 5 JAAR GEEN SCHOP MEER DE GROND IN.
    en beende weg.Gevoelig plekje zeker ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld