Korfballers Merwede verliezen voor vierde keer op rij

NIEUWERKERK – Ook tegen Nieuwerkerk is het korfballers van Merwede zaterdag 1 oktober 2016 niet gelukt punten te vergaren. In de vierde wedstrijd op rij tegen een mogelijke titelkandidaat werd het 27-20 (ruststand 16-11)

Promovendus Merwede heeft nu 2 punten uit 5 wedstrijden. (Foto SKC Merwede)

In de laatste twee speelrondes voor de ‘winterstop’ treft de ploeg nog Vriendenschaar en Tjoba, welke respectievelijk op 2 en 0 punten staan.

Strafworpen
De eerste helft haalde Nieuwerkerk aanvallend een prima niveau. Ook de goals vielen makkelijk, want 16 goals bij rust is natuurlijk prima. Merwede speelde ook een prima wedstrijd en scoorde goed mee. De ploeg uit Sliedrecht kreeg maar liefst 11 strafworpen, die vooral te wijten waren aan herhaalde fouten in de Nieuwerkerkse defensie.

Aanwinst
In de tweede helft viel Nieuwerkerk even stil en Merwede kwam gevaarlijk dichtbij (17-16). Nieuwerkerk was op tijd weer bij de les en nadat Merwede een strafworp mist op 18-16 liep Nieuwerkerk uit naar een comfortabele voorsprong. De eindstand werd 27-20 na een leuke wedstrijd waarbij Merwede zich als een aanwinst voor de Overgangsklasse liet zien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld