Koren Ichthus en Loïs maken indruk tijdens gezamenlijk concert

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Grote Kerk aan de Stationsweg vond zaterdagavond 30 oktober 2021 een gezamenlijk concert plaats met medewerking van Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus en jongerenkoor Loïs. Het was na anderhalf jaar weer de eerste keer dat sinds de uitbraak van de coronapandemie in koorverband kon worden opgetreden.

Het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus zingt in de Grote Kerk, die bekend staat om de goede akoestiek. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De opening van de avond werd verzorgd door predikant/Ichthus-koorlid G.C. de Jong. Het mannenkoor van Martin Zonnenberg stond deze avond onder leiding van Vincent van Dam en het jongerenkoor werd gedirigeerd door Peter Wildeman. Naast het optreden als dirigent werd ook het Naberorgel bespeeld door Van Dam en Wildeman. Muzikale begeleiding op piano werd verzorgd door Joost van Belzen. De beide koren zongen haarzuiver, de bezoekers zaten vol bewondering te luisteren en genoten van het met zorg samengestelde programma.

Programma
Mannenkoor Ichthus bracht onder andere ten gehore: ‘Go down Moses’ (Negro Spiritual, bew. M. Zonnenberg), ‘Draag mij door de nacht’ (Swager/Lehár, bew. M. Zonnenberg) en ‘Eens als mijn scheepje strandt’ (Troost/Mason, bew. M. Zonnenberg). Het programma van jongerenkoor Loïs omvatte onder andere: ‘Simeon’ (bew. M. Brandwijk), ‘Vrede’ (bew. P. Wildeman) en Psalm 89 (M. Brandwijk). Tijdens het programma was ook gelegenheid voor samenzang.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld