Kop stijgt met stip in interne schaakcompetitie

SLIEDRECHT – In de vierde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Roland Kop donderdagavond 29 september 2016 laten zien dat hij terecht is overgestapt naar de senioren. In een aanvallende partij wist hij routinier Leo Koppelaar te verslaan en stijgt zo naar de derde plaats in de rangschikking.

Roland Kop was jarenlang het oudste jeugdlid van de vereniging, maar besloot dit seizoen om toch maar bij de senioren te gaan spelen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Zijn lange voorbereiding heeft in ieder geval al de eerste punten opgeleverd en Kop zal zeker nog meer gaan scoren

Koning omleggen
Wim Hokken heeft de eerste plaats overgenomen na een marathonpartij tegen Marcel Klein. Hokken kwam met moeite door de taaie verdediging van Klein en pas in het late eindspel wist hij een dusdanig materieel voordeel te behalen dat de winst hem niet meer kon ontlopen. Peter van den Bergh versloeg Theo Dekker in een korte partij. Dekker reageerde niet goed op de Engelse opening van Van den Bergh en moest al snel zijn koning omleggen. Van den Bergh stijgt hiermee naar de 2e plaats. Niels Mijnster heeft zijn goede vorm van vorig seizoen nog niet te pakken en zag zijn stelling tegen Jurgen de Haan in remise verzanden.

Tijdnood
Tobias Dekker en Wout Boer gaven elkaar geen enkel vooruitzicht op winst en ook hier werden de punten gedeeld. Willem Kuiper speelde tegen Robert van Rekom een sterke partij, die bijna de hele avond duurde. Kuiper hield de druk er stevig op en Van Rekom zag in verloren stelling zijn vlag vallen. Henri Hartog had even de winst in handen tegen Jorik Klein, maar zag het punt toch naar de clubkampioen gaan. Floris Verweij kwam tegen Peter Dekker traditioneel in tijdnood, maar wist deze keer de stelling in de weinige tijd die hem restte uit te bouwen en schoof Dekker van het bord.

Foute zet
Jan Sulman krabbelt langzaam omhoog na keurige winst op Hans Klein, die door dit verlies in de onderste regionen blijft. Teunis den Rooijen gaf Koos van den Berg schaakles terwijl Michiel van den Bergh met meer materieel de winst pakte tegen Tim de Waard. Luana Mensing strafte een foute zet van Nico van Mourik direct af en pakte zo haar eerste winst van het seizoen. Kommer van Wijngaarden had geen antwoord op de sterke Leeuwopening van Mark van Hulst en kon dameverlies niet meer ontlopen. Donderdag 6 oktober 2016 wordt de vijfde ronde gespeeld en speelt het derde team de eerste thuiswedstrijd tegen Moerkapelle 2.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld