Japans restaurant Oishi Fusion

De Kock weg als commissaris bij KNVB

SLIEDRECHT – Geboren Sliedrechter en oud-international Johan de Kock treedt per direct terug als lid van de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB. Dat heeft De Kock dinsdag 27 september 2016 kenbaar gemaakt, meldt de KNVB.

De Kock voetbalde tot 2000 op hoog niveau. Hij speelde als profvoetballer bij FC Groningen, FC Utrecht, Roda JC, FC Schalke 04 (DE) en het Nederlands Elftal. Als kind voetbalde De Kock bij v.v. Sliedrecht. (Archieffoto Richard van Hoek / boek Peter Donk ‘Stad & Streek, deze week!’)

“De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen”, aldus De Kock. “In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies. De overgebleven commissarissen van de KNVB wens ik veel wijsheid en sterkte in de voorzetting van de lopende zaken. Ik ben er van overtuigd dat de ingeslagen weg naar een open en publieksvriendelijke KNVB, waarbij meer transparantie en servicegerichtheid, uiteindelijk zal leiden tot een optimale voetbalorganisatie.”

Commotie
Onlangs traden ook Ger Vermeulen en voorzitter Johan Lokhorst al af als leden van de Raad van Commissarissen (rvc) betaald voetbal. Twee weken geleden zegden de eredivisie clubs het vertrouwen op in de rvc. Ze zouden niet betrokken zijn bij het vertrek en de benoeming van enkele bestuurders. Ook was er commotie ontstaan rond het vertrek van assistenten Marco van Basten en Dick Advocaat. 

Vacatures
De overige rvc-leden Simon Kelder en Henk Kivits blijven nog aan tot de eerstvolgende Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV), laat de KNVB weten. Het bestuur betaald voetbal wil de ontstane vacatures zo spoedig mogelijk opgevuld zien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld