Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

KNOTS 2020 staat op stapel, maar invulling is anders vanwege coronacrisis

SLIEDRECHT – De jeugdactiviteitenweek KNOTS wordt gehouden van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus 2020. Het programma op het ijsbaanterrein aan de Lijsterweg krijgt een andere invulling dan andere jaren vanwege het coronavirus en genomen veiligheidsmaatregelen. 

KNOTS is dit jaar anders dan op andere jaren. Het programma is aangepast vanwege corona. Ook de locatie verschilt. Niet alle activiteiten zijn op het ijsbaanterrein.  (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Dit jaar is er de KNOTSbox. “In deze box zit tal van techniek en knutselmateriaal, waarmee de kinderen thuis aan de slag kunnen! Veel plaatselijke ondernemers hebben materiaal geschonken en er zijn mooie samenwerkingen ontstaan. Kinderen kunnen in de KNOTS-week op de sociale media van SOJS-video’s vinden waarin uitleg wordt gegeven over de materialen die in de KNOTSbox zitten”, aldus Michael de Groen, combinatiefunctionaris Sport & Cultuur bij SOJS.  Naast deze box worden er ook andere activiteiten georganiseerd om ook het sporten te laten terugkomen. Hoe ziet het programma er uit? 

Maandag 24 augustus 2020: Rugby Clinic
Heb je al eens willen ervaren hoe het is om de stoere sport Rugby te spelen? Dan is dit is je kans! Tijdens deze rugby clinic leer je spelenderwijs de fijne kneepjes van deze sport. Zo ga je leren een tackel te maken op een kussen, gooien van de bal en leer je andere ontwijken Deze activiteit wordt gegeven in twee groepen en wordt aangeboden op het ijsbaanterrein. De eerste groep is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar (13.00 – 14.30 uur). De tweede groep is voor jongeren van 13 t/m 16 jaar (15.00 – 16.30 uur). Kosten voor deze activiteit zijn € 2,– p.p.​

Dinsdag 25 augustus 2020: Cajon Workshop
Heb je al eens van Cajon gehoord? Dit is eigenlijk een geheel drumstel in één houten kist. Kom ervaren hoe het is en leer om met elkaar muziek te maken en de Cajon te bespelen. Deze activiteit is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (11.00 – 12.00 uur) en wordt aangeboden in het eetcafé van jongerencentrum Elektra, Stationsweg 4. Deze activiteit is gratis.

Dinsdag 25 augustus 2020: Wielren Clinic
Heb je al eens willen ervaren hoe het is om op een echte racefiets te rijden? Ervaren trainers van de wielrenvereniging De Mol uit Dordrecht komen deze clinic verzorgen. Zo leer je de fijne kneepjes van deze mooi sport. Deze activiteit wordt gegeven in twee groepen en wordt aangeboden op het ijsbaanterrein. De eerste groep is voor kinderen van 8 t/m 10 jaar (18.00 – 19.00 uur) en de tweede groep is voor jongeren van 11 t/m 14 jaar (19.00 – 20.00 uur). Kosten voor deze activiteit zijn € 2,– p.p.

Woensdag 26 augustus 2020: Proefjeslab
Kom ervaren hoe is het om samen met Mark verschillende proefjes te doen in het laboratorium bij SOJS. Deze activiteit is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar (10.00 – 11.00 uur) en wordt aangeboden in het eetcafé van jongerencentrum Elektra, Stationsweg 4. Kosten voor deze activiteit zijn € 2,– p.p.​

Donderdag 27 augustus 2020: Whipe Out spektalen
Kom genieten tijdens deze uitdagende activiteit in bronbad De Lockhorst. Hou je van springkussens en stormbanen over het water? Dan is deze activiteit echt iets voor jou. Kom eerst lekker vrij zwemmen van 11.00 – 12.00 uur, om daarna helemaal los te gaan tijdens deze te gekke activiteit. De activiteit duurt tot ongeveer 13.30uur. De leeftijd voor deze activiteit is van 8 t/m 14 jaar en kost € 3,–.  Zorg wel dat je je van te voren hebt opgegeven. 

Vrijdag 28 augustus 2020: Bricks Challenge Lego workshop​
Na het succes van de eerste activiteit, komen we terug met een nog uitdagendere Lego Bricks Challenge! Kom naar de LEGO® workshop van e² Young Engineers. Je gaat aan de slag met technisch gemotoriseerde LEGO® om een echt werkende lopende band te bouwen. Na een korte uitleg over een technisch principe ga je zelfstandig aan de slag om het model te bouwen en is er tijd om te experimenteren en te spelen. Ontdek de vele mogelijkheden van technisch LEGO® en ontwikkel je creativiteit, probleemoplossend denken en nog veel meer 21e eeuwse vaardigheden. Deze activiteit is voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en wordt gehouden in het eetcafe van jongerencentrum Elektra, Stationsweg 4 van 09.30 – 10.45 uur. Kosten voor deze activiteit zijn € 4,– p.p. ​Stuur een mailtje met naam, leeftijd en telefoonnummer naar: michael@sojs.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld