Knappe schaakprestatie Dana Verheij tijdens online NK Meisjes-C

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Speelster van Schaakvereniging Sliedrecht Dana Verheij (14) uit Dordrecht is zaterdag 1 mei 2021 zeer verdienstelijk tweede geworden bij het online Nederlands Kampioenschap (NK) voor Meisjes C. Ze stond al te boek als groot talent, maar om dat waar te maken is altijd lastig, zeker digitaal.

Toch lukte het grote talent om uiteindelijk na een spannend toernooi als tweede te eindigen. Daarmee maakte het Dana Verheij haar faam meer dan waar. De tweede plaats zal haar zeker een plaats voor een groot internationaal toernooi opleveren, zoals een EK of wellicht wel een WK. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Al enkele jaren is Dana Verheij één van de sterkste meisjes in haar leeftijdscategorie. Dat leverde haar al eerdere ereplaatsen en een EK-ticket op.

Eerste team
Tevens zou de jeugdspeelster afgelopen seizoen gaan debuteren in het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht. Corona stond een basisplaats in de weg, maar zodra er weer “echt” geschaakt gaat worden zal zij zeker een belangrijke rol gaan spelen in het eerste team van Sliedrecht, dat bijna louter bestaat uit zelf opgeleide spelers. Naast Dana Verheij kent Sliedrecht in Luana Mensing nog een groot talent bij de meisjes en samen met Dana zou Luana de basis vormen van het nieuwe A-team van Sliedrecht. De schaakvereniging hoopt dat dat volgend seizoen gaat gebeuren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld