Klein verslaat kleinzoon in spannende schaakronde

SLIEDRECHT – In de vijfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft donderdagavond 7 oktober 2021 Hans Klein goede zaken gedaan door op overtuigende wijze kleinzoon Jorik te verslaan. Zowel opa als kleinzoon zijn al clubkampioen geweest en ze zijn dan ook aan elkaar gewaagd.

De afgelopen jaren was het vaak de jongste die aan het langste eind trok, maar dit keer was het de nestor van de vereniging Hans Klein die de overwinning mocht opeisen en zo de top vijf binnendringt. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Koploper William Gijsen speelde sterk tegen Wout Boer en wist na een korte partij het punt binnen te slepen. Jeugdspeler Louis Liu liet Arco van Houwelingen zien dat hij steeds sterker gaat spelen en liet Van Houwelingen dan ook geen kans. Louis komt met deze overwinning de top 10 binnen.

Koningsvleugel
Tjerry Hut koos, toen Simon Kadijk met e4 opende voor de Caro-Kann opening. Simon speelde dat echter anders dan Tjerry had verwacht en sloot Tjerry’s stukken op de damevleugel en voorkwam afruilen, totdat Simon een loperoffer bracht op de koningsvleugel. Hut probeerde zich te verdedigen door zelf met mat te dreigen. Simon had schaak moeten blijven geven en ondertussen pionnen slaan, maar verdedigde zich en liep daardoor tempoverlies op. Hij besloot toen remise aan te bieden en dat werd geaccepteerd.

Taaie tegenstander
De wedstrijd Feyenoord-Ajax tussen Johan Gijsen en Jerry van Rekom eindigde net als bij het voetbal in winst voor Ajax, terwijl Rik Versteeg de verdediging van Michiel van den Berg langzaam oprolde en zo het punt binnensleepte. Stefan van de Waal had in Martijn Stoker een taaie tegenstander en, nadat Stoker met een mooie combinatie zijn dame verschalkte, moest Van de Waal zijn koning omleggen. Leo Koppelaar hield Peter Vis lang bezig, maar zag zijn stelling uiteindelijk instorten en moest het punt aan Vis laten. Donderdag 15 oktober 2021 wordt de zesde ronde gespeeld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld