Hond krijgt mogelijk rattengif binnen en overleeft het niet

SLIEDRECHT – Een hond in de Frans Halsstraat heeft zaterdag 9 oktober 2021 mogelijk rattengif of iets anders giftigs gegeten en is daaraan zaterdagavond dood gegaan. Dat bericht de eigenaar zondag 10 oktober 2021 aan online krant Sliedrecht24. 

Dit is de hond, Elmo. Het dier is dood. (Foto eigenaar)

“De hond is aan een vreselijke dood gestorven. Dat is met geen pen te beschrijven”, bericht de eigenaar. Hij wil andere hondenbezitters waarschuwen. Er is aangifte gedaan bij de politie. Zondagmiddag deed de politie nog onderzoek bij de sloot langs de Frans Halsstraat. Daar heeft het dier mogelijk het gif gegeten.

3 gedachten over “Hond krijgt mogelijk rattengif binnen en overleeft het niet”

  1. Ik weet dat het niet de bedoeling is hier een discussie te voeren, maar wil wel even reageren op onjuiste info …

    @Tomas Broere: dat is absoluut onjuist wat u zegt!! Een hond kan op een hele nare manier sterven als hij dit gif binnen krijgt. Als de eigenaar het eten van gif ziet en direct naar de dierenarts gaat, is de kans groot dat het dier het redt!
    Ik spreek uit ervaring, gelukkig waren wij er (net) op tijd bij, onze hond is 3 weken lang behandeld en heeft t gelukkig gered.

  2. Tja roofvogels dood na het eten van vergiftigde dieren, honden en katten dood. Onder welke steen ben je vandaan gekropen als je dat anders ziet. Ik denk dat dit mogelijk een bewuste vergiftiging is waarvoor alle eigenaren moeten worden gewaarschuwd!

  3. Ratten- of muizengif is niet dodelijk voor honden of mensen zeker niet als je naar de grote van de hond kijkt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld