Klein Kleding sluit deuren met ‘pijn in het hart’

SLIEDRECHT – Klein Kleding aan Kerkbuurt 29 en 38 sluit haar deuren. “Na vele tientallen jaren actief te zijn geweest in de mode-detailhandel zijn de winkels met ingang van maandag 14 augustus 2023 met pijn in het hart gesloten”, zegt eigenaar Wim Klein dinsdag 15 augustus 2023. De winkel bestond ruim honderd jaar. 

Een woordvoerder zegt: “Het is ontzettend droevig voor zowel de ondernemer, zijn personeel, als voor de lokale ondernemers, die opnieuw een geliefde winkel uit hun midden zien verdwijnen. Wim Klein dankt zijn klanten voor de (veelal) jarenlange band.” (Foto Klein Kleding)

De terugloop van het centrum-winkelgebied in Sliedrecht, de impact van Corona en twee uiterst lastige seizoenen (door ongunstig weer waardoor een deel van de collectie niet kon worden verkocht) alsmede het ontbreken van bedrijfsopvolgers maakten dat Klein tot dit ‘uiterst lastige besluit’ heeft moeten komen.

Zierikzee
“Het is de bedoeling het pand te gaan verhuren of verkopen”, zegt Klein tegen online krant Sliedrecht, “Er zijn personeelsleden, die al een nieuwe baan hebben. Anderen zijn nog op zoek naar ander werk.” De vestiging in Zierikzee sluit ook. Klein: “Mogelijk komt daar nog wel een zomeropruiming.” Wat Klein zelf gaat doen, dat weet hij nog niet. “Er komt vast iets nieuws op mijn pad”, zegt hij. 

18 gedachten over “Klein Kleding sluit deuren met ‘pijn in het hart’”

 1. Beste Sjaak,

  Het plaatsen van een link in de reacties is niet toegestaan (zie voor do’s en don’ts onze pagina Van de redactie).

  Verder heeft Klein Kleding een persbericht verstuurd over de sluiting. Daarin is niets gemeld over een faillissement.
  Dat persbericht hebben wij gebracht, later de heer Klein nog gesproken. Ook toen is dat niet gemeld. Het bericht blijft voor ons onveranderd.
  Het ligt niet in de aard van de heer Klein om te liegen of de waarheid niet te vertellen. Toch vullen we hier in de reactie het volgende aan:

  Moderetailer Klein Kleding Sliedrecht B.V. is op 23 augustus failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam, zo blijkt uit het openbare insolventieregister. Meneer A-J. van der Duijn Schouten is aangesteld als curator. (Bron: Fashionunited.nl)

 2. Het bedrijf is failliet gegaan zo bleek vandaag. Wellicht rectificeren? Nu lijkt het net of leiding besloot deuren te sluiten, dit is echter onjuist zie ook fashionunited.nl/nieuws/business/moderetailer-klein-kleding-sliedrecht-b-v-is-failliet/2023082358274?scid=ZQRNE-dLGp&utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=twitter+nl&id=PXp9J0vdRt

 3. Wat een moeilijke beslissing en vervelende gevolgen! Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten!

  Tja, hij was goed aan de prijs, dat is waar. Niet iedereen kan dat betalen en daar zijn weer andere zaken voor. Maar het is dan ook topkwaliteit!

  En de reacties van de ontevreden reageerders….. tjonge zeg….. zegt meer over hen dan over de gebrs. Klein want die stonden altijd voor je klaar!

  Pandjesbaas of niet…. Volgens mij hebben ze ook veel mensen in nood aan woonruimte hebben geholpen en dát kostte weinig tot niets!!

 4. Sterkte voor de ondernemer. De winkels zullen gemist worden. Altijd zeer positieve ervaringen gehad met deze ondernemer en z’n personeel. Wat een zure reactie @Joop Labee. Getuigt van weinig empathisch vermogen en komt op mij over als onnodig gal spuwen.

 5. Wat ontzettend jammer!! Ook in deze winkel bij ons op het dorp ging ik voor mijn man en jongens, die niet van winkelen houden, graag shoppen. Ik kon het meenemen, thuis laten passen en wat niet goed was weer terug brengen. Ideaal! Bedankt voor deze service!
  En voor wat betreft té duur?! Zij waren altijd één van de eersten die met de uitverkoop begonnen, hadden de laatste jaren een leuk spaarsysteem, dus dat viel echt wel mee! En aan merkkleding hangt gewoon een prijskaartje waar je het ook koopt.
  Heel vervelend voor de ondernemer en zijn personeel maar ook voor de andere ondernemers op de Kerkbuurt, het wordt er zo niet gezelliger op …

 6. Als je het onderste uit de kan wil krijg je het deksel op je kop is het gezegde volgens mij.
  Dit is ook het geval voor deze winkel en pandjesbaas van verschillende panden in de Kerkbuurt.
  In makkelijke tijden is het goed ondernemen echter in slechte tijden moet je vindingrijk zijn en dat mis ik bij dit duo die de beheerders zijn van de panden.
  Uit ervaring weet ik dat het moeilijk zaken doen is dit gezelschap.

 7. Na een korte opleving door komst meer horeca en Action zet het verval weer door. Klein, Fabriek conceptstore, Flavours by Claudia, de Vries verf, etc. weg. Leegstand. Vervallen panden van Bongers dragen ook niet bij aan de sfeer. En daar zit volgens mij ook de crux: het is sfeerloos. Te weinig reuring. Te eenzijdig aanbod. Geen winkels voor jongere consumenten. Wat gaat een Action doen als de toeloop blijft stagneren? Ik heb de wijsheid ook niet in pacht, maar dat er wat moet gebeuren lijkt mij evident.

 8. De pijnlijke gevolgen van internet? Lariekoek en onzin tegelijk. V & D ging destijds kapot natuurlijk ook door de internet shops. Later moesten zij toegeven niet tijdig met de (internet) tijd te zijn meegegaan. Tja dan kun je blijven trappen tegen het shoppen op internet maar daar kom je niet verder mee. Uithuilen en snel weer verder met of aangepaste formule of helemaal nieuw.
  De kerkbuurt is net als het Burg Winklerplein al jaren in verval. Gem Sliedrecht werk aan de winkel !!

 9. Wat sneu voor de ondernemer en jammer voor Sliedrecht en de toch in verval zijnde Kerkbuurt. De reactie van Herman is belachelijk en getuigt van weinig intellect niveau.

 10. Dit zijn de pijnlijke gevolgen van internet.
  Consumenten zijn door internet meer bewust, wat duur en wat goedkoop is. Vervolgens willen we iets duurs voor de goedkoopste prijs. Dit geldt voor iedere aankoop, ongeacht de sector. De fysieke winkels sneuvelen hierdoor. Ja, ik geef het eerlijk toe, ik ben hier zelf ook vaak schuldig aan.
  Nu heeft bovengenoemde meen ik een eigen pand en teerde op generatie succes. Maar de huur om tegenwoordig iets te runnen, is bedroevend hoog en demotiverend. Winkels in een winkelgebied leunen op elkaar om klandizie.
  Ik ben bang dat enkel fysieke winkels met voedsel zullen het hoofd boven water kunnen houden in de toekomst.

 11. Jammer van zo’n mooi bedrijf wat jarenlang in Sliedrecht heeft gezeten.
  Inderdaad ook jammer voor de medewerk(st)ers.
  Van Zuilen Mode, al 56 jaar een begrip in Gorinchem, blijft gelukkig open en zoekt goede mensen om zijn top team te komen versterken. Kijk maar op hun site.

 12. Kleding niet kunnen verkopen?
  Onzin!!
  Dan hadden ze makkelijk wat van de prijs af kunnen doen, en dan was het nog duur voor de “gewone” klanten.

 13. Triest, lege kerkbuurt zo. Appartementen neerzetten dan maar?
  Spijtig voor alle ondernemers die moeten stoppen. Hoop op het beste voor ze.
  Wel lekker sliedrechtse communicatie, dag na sluiting pas aankondigen.
  Waarschijnlijk (en begrijpelijk) geen zin in alle ‘ach wat jammer nou’ reacties in de winkel?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld