Klein blijft OKD-lijst aanvoeren na zes rondes schaken

SLIEDRECHT – Na de zesde ronde donderdagavond 21 juli 2022 van het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek (OKD) staat Jorik Klein tot verrassing van iedereen nog steeds alleen en zelfs ruim bovenaan.

Jorik Klein heeft nu 5½ punt en is met Arjan van der Leij en William Geijsen de enige van het toernooi, die nog geen enkele partij verloren heeft of die in remise eindigde. Van der Leij was echter de eerste drie rondes afwezig en Geijsen heeft na ronde drie niet meer gespeeld. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Klein had het geluk of sportief gezien de pech, dat zijn tegenspeler Peter van den Bergh zich ziek moest melden. Hij scoorde dus weer één punt. Klein wordt nu op ruime afstand gevolgd door 3 personen die nu 4½ punt hebben. Dat zijn Tim Schakel en Jerry van Rekom, die tegen elkaar remise speelden en Wim Pool, die won van Dana Verheij.

Het staat nu al vast, dat niemand meer punten zal halen dan Klein, want er volgt nog maar één ronde, donderdag 28 juli 2022. Maar,… dan zal Klein er niet zijn. Het is dus mogelijk, dat één of meerderen van het genoemde driemanschap van achtervolgers volgende week wint en zo nog een vol punt pakt. Dan wordt het onderlinge resultaat van de personen met 5½ punt beslissend. Het blijft dus toch tot op het allerlaatst spannend.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld