Eind augustus zomerconcert Urker Mans Formatie in Grote Kerk

SLIEDRECHT – De Urker Mans Formatie zingt vrijdag 26 augustus 2022 in de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131. Het ensemble, dat in Urker klederdracht optreedt, brengt een gevarieerd programma met klassieke werken. Maar ook geestelijke liederen, spirituals en populaire muziek.

Het ensemble Urker Mans Formatie is tien jaar geleden opgericht en geeft voor de elfde keer haar zomerconcerten. Het zomerprogramma is een goede mix van klassiek, populair, geestelijk en spirituals. De sfeer van de avond is ongedwongen. (Foto Urker Mans Formatie)

Een mix van deze onderdelen staat garant voor een avond vol hoogtepunten waarbij de luisteraar kan genieten van zang en instrumentale muziek. Aan het orgel en achter de piano zit de Katwijkse musicus Hugo van der Meij, die de zangers begeleidt en bovendien enkele improvisaties ten gehore brengt. De dirigent van de Urker Mans Formatie, Martin Mans, is een gedreven musicus die de stemmen tot een eenheid smeedt. Maar er is ook ruimte voor solistisch optreden. De meeste zangers vervullen tevens een solorol of zingen een duet. De dirigent voorziet het publiek van de nodige achtergrondinformatie over het repertoire.

Onvergetelijle indruk
De zangers van de Urker Mans Formatie hebben veel podiumervaring. Ze zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens verschillende tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep, die elkaar aanvult in zang en muziek. Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Daarop wordt het vissersleven vormgegeven in beeld en geluid. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te koop zijn. De meest recente is een paas-cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.

Kaarten
Kaarten voor het concert in de Grote Kerk kosten € 15,– p.p. in de voorverkoop; aan de kerk betaal je € 17,50 p.p. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten kunnen hier online worden gereserveerd of je belt met de reserveringslijn, tel. 06-25391903. Er is ook een voorverkoopadres in Sliedrecht: De Vos Lezen en Wonen aan Thorbeckelaan 19.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld