Kledingbank mag na coronaversoepelingen weer klanten ontvangen

SLIEDRECHT – Bezoekers van kledingbank KLEDINGENZO aan Elzenhof 138 zijn weer welkom. Door de versoepelingen rond corona kan er weer worden gesnuffeld tussen de tweedehands kleding voor dames, heren en kinderen. Er hangt volop zomerkleding, maar er staan ook schoenen of er ligt bijvoorbeeld linnengoed.

De kledingbank is bedoeld voor inwoners met een smalle beurs voor wie de ‘gewone’ winkel te duur is. Voor een habbekrats heb je hier een kledingstuk of wat anders. (Foto kledingbank KLEDINGENZO)

Alle inwoners van Sliedrecht met een bijstandsuitkering krijgen elk seizoen voor elke persoon van hun huishouden een gratis kledingpas. Daarmee kunnen ze vijftien kledingstukken uitzoeken. Dat er afgelopen winter 550 kledingpassen voor de aanschaf van gebruikte kleding zijn uitgegeven, zegt veel over de situatie in het Baggerdorp. 

Koopklanten
Vanaf dinsdag 22 juni 2021 is de kledingbank ook weer open voor zogeheten ‘koopklanten’. Om de coronamaatregels te handhaven en om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan, wordt op afspraak gewerkt. Even vooraf een belletje naar tel. 06-38908996 of een e-mail naar [email protected] is voldoende. De winkel is open dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.15-11.30 uur. De opbrengst van de kledingbank gaat overigens naar Voedselbank Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld