Klaver vanaf januari 2022 nieuwe CEO bij Royal IHC

KINDERDIJK / SLIEDRECHT – Per 1 januari 2022 begint Jan Pieter Klaver als CEO van Royal IHC. Hij neemt het stokje over van Gerben Eggink die ruim anderhalf jaar op interim basis die rol vervulde. Met de benoeming van Klaver zegt Royal IHC een ervaren CEO uit de maritieme sector binnen te halen. Samen met Paul van der Harten (CFO) en Kees van der Snel (COO) vormt hij de driekoppige Raad van Bestuur.

Royal IHC krijgt vanaf volgend jaar Jan Pieter Klaver als nieuwe CEO. (Foto Royal IHC)

Na zijn opleiding tot civiel ingenieur aan de Technische Universiteit van Delft, begon Klaver bij Heerema. Gedurende zijn loopbaan van ruim 25 jaar bij Heerema vervulde hij diverse (management)rollen, zoals manager van de Heerema werf in Vlissingen.

Volste vertrouwen
Nadat Klaver een aantal jaren CEO was van Heerema Fabrication Group, werd hij in 2009 CEO van Heerema Marine Contractors. In 2017 maakte hij de overstap naar Kenz Figee, waar hij tot voor kort CEO was. “Mijn kennis en ervaring in de markt komen goed van pas om de toekomst van Royal IHC verder vorm te geven.” aldus Klaver. “Eggink heeft een sterke basis neergezet waarop ik verder ga bouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers Royal IHC leidend te laten zijn in het duurzamer en efficiënter maken van de maritieme industrie. Met alle kwaliteiten die dit prachtige bedrijf in huis heeft, heb ik daar het volste vertrouwen in!”

Bijdrage en inzet
Menno Snel, voorzitter Raad van Commissarissen Royal IHC: “Met Klaver krijgt Royal IHC een stevige en ervaren CEO, die verder kan bouwen aan een gezonde toekomst voor Royal IHC. Wij wensen hem veel succes met zijn nieuwe rol. Namens de Raad van Commissarissen wil ik Eggink hartelijk bedanken voor zijn grote bijdrage en inzet. We zijn hem erkentelijk voor wat hij heeft bereikt en hebben grote waardering voor de manier waarop hij dat heeft gedaan: met veel oog en respect voor de mensen bij Royal IHC.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld