Drankenspeciaalzaak Selected Drinks laat klant vrijblijvend proeven

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Eigenaar Cor Worms en zijn echtgenote Yvonne zijn er na een opstartfase van enkele weken helemaal klaar voor. Vol trots tonen zij vrijdag 10 december 2021 hun drankenspeciaalzaak Selected Drinks, gevestigd aan Kerkbuurt 86, rechts naast het Kruidvat.

Een uit de hand gelopen hobby is uitgemond in een kwalitatief hoogstaande drankenspeciaalzaak, een aanwinst voor de Kerkbuurt. Hier staat het echtpaar Worms voor de ingang van hun zaak. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De reden dat Worms is gestart in de Kerkbuurt is eigenlijk puur toeval. Worms vertelt daarover: “Ik kom zelf uit Papendrecht, maar kon daar geen geschikte locatie vinden. Toen kwam dit pand op mijn pad en ik dacht, wat een leuke locatie en wat een mooi pand om in te starten! We voelen ons nu al thuis op de Kerkbuurt van Sliedrecht.” Naast zijn bedrijf in ICT heeft lekker eten en drinken altijd zijn interesse gehad. Nu hij meer tijd beschikbaar kreeg, was dit een uitgelegen kans om zijn passie om te zetten in deze nieuwe zaak.

Alles anders
Vanwaar de naam Selected Drinks? Worms vertelt hierover: “We willen alles anders doen dan de ‘standaard’ slijterij, als zoiets al bestaat. Bij Selected Drinks worden alleen producten verkocht die eerst getest zijn door ons panel. Pas als het panel unaniem zegt dat het goed is, komt het in de winkel. Daardoor durf ik gerust te stellen dat alle producten in onze winkel goed zijn.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Ruim assortiment
De verschillende dranken – waaronder wijn, whisky, cognac en rum – staan in de winkel gesorteerd op smaakprofiel of gelegenheid, en daarna oplopend op prijs. De winkel is ruim, licht en overzichtelijk ingedeeld. Whisky staat ingedeeld met name op smaakprofiel; wijn met name op basis van gelegenheid. Verder zijn er ook likeuren, bijvoorbeeld voor in of bij de koffie. Een momenteel opvallende rum in de winkel is die van Dutch Head, de Danny Vera Edition. Iedere fles in de winkel heeft zijn eigen verhaal, Worms vertelt er graag over. In het assortiment heeft hij onder andere ook speciale wijnen uit Amerika, die nergens anders in Europa verkrijgbaar zijn.

Proeven
Wat Selected Drinks bijzonder maakt, is dat klanten – als zij een keuze hebben gemaakt – mogen vragen of zij het product eerst mogen proeven om er zeker van te zijn dat het product aan de verwachting voldoet. Dit is in bijna alle gevallen mogelijk. Worms vult aan: “Daardoor is het bijna uitgesloten dat een klant een verkeerd product koopt in onze winkel. Dit alles zorgt ervoor dat onze slogan ‘Meer genieten van minder drank’ toepasselijk is voor de manier waarop wij Selected Drinks leiden en onze klanten bedienen.”

Openingstijden
De drankenspeciaalzaak is op maandag en dinsdag gesloten. Op woensdag is de zaak geopend van 13.00 tot 17.30 uur, op donderdag van 13.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag en zaterdag kunnen klanten terecht van 10.00 tot 17.30 uur. Meer informatie over de winkel vind je hier online.

3 gedachten over “Drankenspeciaalzaak Selected Drinks laat klant vrijblijvend proeven”

 1. Vandaag even langs geweest. Fantastische mensen met passie voor wijn en andere drankjes. Goed assortiment. Aanwinst.

 2. Ik ken jullie niet, maar ik feliciteer Yvonne en Cor met de opening van hun zaak.
  Beetje bij beetje wordt de Kerkbuurt een stukje leuker en gezelliger.
  Veel succes ondernemerspaar!

 3. Leuk! Goed voor de Kerkbuurt ook.
  Goed ook dat er verschillende soort winkels komen.(ik drink helaas niet)
  Als de gemeente nou eens vol op die kerkbuurt inzette, in plaats van de Albert Heijn maar in de watten te leggen en gepruts met 2 winkelcentra op 25.000 bewoners.Bijna alle winkels op het plein zouden prima op de kerkbuurt passen.
  De kerkbuurt heeft de laatste jaren toch wel een positieve gedaante verwisseling ondergaan, Panden worden mooi opgeknapt etc.
  Maar steeds maar weer dat gezeur over het winklerplein, ik snap dat als simpele bewoner niet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld