Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Kinderkoren Laudate Deum en Jonge Klanken schitteren tijdens kerstmusical

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Maranathakerk aan de Lijsterweg is zaterdagavond 21 december 2019 een uitvoering gegeven van de kerstmusical Papa Panov. Muzikale medewerking werd verleend door de christelijke kinderkoren Laudate Deum en Jonge Klanken. Het saxofoon-sextet ‘Saxemble’ speelde ook enkele toepasselijke nummers.
 
Een aantal jeugdige koorleden stond ook tijdens verschillende sologedeeltes hun ‘mannetje, cq. vrouwtje’. Je moet het lef maar hebben voor zo’n grote menigte… (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Tekst gaat verder onder tweet.

De volgende ochtend wordt hij wakker en hoopt dat zijn droom uit gaat komen. Een straatveger en een meisje met een baby komen die dag in zijn schoenatelier. De schoenmaker heeft passende schoentjes voor het kind. Aan het eind van de dag is de schoenmaker teleurgesteld, zijn droom is niet uitgekomen. Hij hoort echter een stem die hem duidelijk maakt dat Jezus tóch bij hem langs geweest is, in de vorm van het kind, waar hij de schoentjes aan had geschonken.
 
Ongekend zuiver
De opening, de verhaallijn en de afsluiting werden verzorgd door predikant Johan Sparreboom van de Hervormde Gemeente. De algehele leiding van beide kinderkoren was in handen van Rianne Stouten, die zich tijdens het dirigeren liet bijstaan door een van haar muzikale dochters. Het saxofoon-sextet speelde enkele nummers, waaronder ‘Hornpipe from watermusic’ en ‘O Come, O Come, Emmanuel’. Beide kinderkoren zongen met een ongekende zuiverheid verschillende kerstliedjes, zoals ‘Goed nieuws’ en ‘Ik heb een plekje voor Jezus’. De kerkzaal zat vol trotse ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden, die na afloop hun waardering met luid applaus lieten horen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld