Oishi Fusion
VeiligGoed

Kinderen stralen als sterren in musical Esther

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat vond zondagavond 26 januari 2020 een waar musicalspektakel plaats. Temidden van een overvolle kerk met ouders, opa’s, oma’s, familieleden en andere belangstellenden werd de kindermusical Esther opgevoerd door zo’n 60 enthousiaste kinderen. Zij werden hierbij begeleid door de christelijke Jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos. Jammer dat Joop van den Ende niet in de zaal aanwezig was, hij had veel jeugdig Sliedrechts talent kunnen ontdekken.

Een bijzondere ervaring voor alle meewerkende kinderen. Met z’n allen op het podium, acterend in de kindermusical Esther. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Musical Esther
Het leven van de mooie Joodse Esther loopt totaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze meegenomen om als kandidaat mee te doen in een soort wedstrijd: wie wordt de nieuwe vrouw van de meest machtige koning van de wereld: Ahasveros? Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. En moet ze gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman. Haman is de eerste minister en de op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Spetterend optreden
De musical  werd in één midddag ingestudeerd onder begeleiding van professionele acteurs, zangers en dansers van de jeugdtheatergroep. Het is volgens de groep een vrolijke en educatieve musicalvorm. Samen met de coaches gaven de kinderen aan het begin van de avond een spetterend optreden. Het was een snel bewegend en kleurrijk geheel. Na afloop kreeg de jonge cast – bestaande uit kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar – samen met hun coaches en acteurs een bewonderend applaus.  

2 gedachten over “Kinderen stralen als sterren in musical Esther”

  1. Het was een prachtige opvoering en uitvoering van een spannend verhaal in een kerk die midden in deze wereld staat. Smaakt naar meer!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld