Kinderen maken SOJS-kunstwerk van zwerfafval tijdens workshop

SLIEDRECHT – Tijdens de eerste workshop-project Sliedrecht UIT de Kunst! van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht zijn kinderen afval gaan verzamelen in het park en gaan ordenen. Ondertussen vertelde SOJS over verschillende soorten afval, afvalscheiding en duurzaamheid. Door middel van een quiz legde SOJS uit hoe we duurzaam we kunnen leven.

Tijdens de laatste workshop is alles vast gelijmd en is de gemeentewerf Sliedrecht met een vuilniswagen langsgekomen om kinderen te informeren over het verwerken van afval. (Foto SOJS)

“In Nederland produceren we jaarlijks bijna 490 kilo afval per persoon, dat is alleen al in de gemeente Sliedrecht met 26.184 inwoners 12.830.160 kilo afval. Om opgroeiende kinderen bewust met afval om te laten gaan, organiseren we een workshop waarin we laten zien wat we kunnen doen met zwerfafval”, licht SOJS toe, “Steeds meer kunstenaars gaan aan de slag met zwerfafval en maken daarmee prachtige tentoonstellingen, deze nieuwe vorm van kunst gaan wij aanbieden in de toffe workshop Sliedrecht UIT de Kunst! De kinderen verzamelen met elkaar zwerfafval, wat we vervolgens gaan hergebruiken om er een prachtig kunstwerk van te maken. Ze leren op een creatieve en duurzame manier met afval om te gaan.” Het kunstwerk staat momenteel tentoongesteld in het gemeentekantoor vanwege de Nationale Klimaatweek, die nog t/m zondag 5 november 2023 plaatsvindt.

1 gedachte over “Kinderen maken SOJS-kunstwerk van zwerfafval tijdens workshop”

 1. Leuk gemaakt.en kleurrijk goede vlak verdeling.
  Zeker bij de groene S door lijnenspel spat de energie er van af top

  Advies maak een tournee langs de Scholen Bibliotheeken
  In Sliedrecht, Papendrecht H. Giesendam
  Zo maar een overpeinzing
  Gijs

Plaats een reactie

*=Verplicht veld