Kinderen krijgen van alles mee over Romeinen in Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Niet alleen voor volwassenen is er veel te zien in het Sliedrechts Museum; ook voor kinderen. Zaterdag 14 januari 2023 zijn er voor hen (maar ook voor ouderen) verschillende activiteiten aan Kerkbuurt 99 – 101.

Met de goede oplossingen van de speurtocht maak je kans op het prachtige boek ‘Schatten uit de Natuur’. Dit wordt aan het eind van de expositie onder de goede inzenders verloot. (Foto Sliedrechts Museum)

Iedereen wil toch een keer een Romein zijn?  Naast een speurtocht, maak je een Romeins sieraad, schrijf je je naam in de Romeinse letters en ga je op de foto als Gijs de Romein. Na afloop krijg je een echt Romeins diploma. Tenslotte mag je wat meenemen uit de doos met scherven, die bij archeologische opgravingen zijn gevonden. Zo neem je een stukje uit de oude tijd mee naar huis. Redenen genoeg om binnen te stappen. 

Openingstijden
Het Sliedrechts Museum is geopend op zaterdag en woensdag van 14.00 – 17.00 uur. Volwassenen betalen € 2,– entreegeld; kinderen en houders van een museumjaarkaart € 1,–.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld