Kinderen krijgen alles mee over en uit de ruimte in Spacebuzz

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een raket bij je school! Groep 8 van de openbare basisschool Henri Dunant kreeg woensdagmorgen 22 juni 2022 de Spacebuzz ‘op visite’. Aan boord ‘reizen’ kinderen naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut. De groep had de prijs gewonnen tijdens de ‘Week van het leesplezier’, waaraan ook een wedstrijd was verbonden, waar overigens de hele school aan meedeed. 

Groep  8 mocht (samen met groep 7) kennismaken met de Spacebuzz. Een ruim vijftien meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste virtual reality en augmented reality technologieën. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De ‘Week van het Leesplezier’ is een nieuw initiatief van uitgeverij Zwijsen en zorgt voor vijf dagen lang vijftien minuten leesplezier in de klas. De manier om heel laagdrempelig te ervaren hoe je nog meer plezier rondom lezen kunt creëren in je klas. En dat in combinatie met de leesmethode Estafette 3 en het boek ‘Hoe word ik Astronaut? van André Kuipers. Onze planeet is indrukwekkend, bijzonder, een oase van leven in het zwarte heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing. Een missie met de SpaceBuzz voelt levensecht en zo werd dat volgens de school ook beleefd. De klas werd voor het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein in ruimtesfeer gebracht. De leerlingen werden klaargestoomd ‘om de ruimte in te gaan’. 

Bril
SpaceBuzz is een educatieprogramma dat is opgebouwd als de carrière van een astronaut. Leerlingen kregen, net als astronauten, training en deden op een inspirerende manier kennis op over de ruimte, planeet aarde, natuur en techniek. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste Virtual Reality (VR) technologieën. Aan boord reizen leerlingen naar de ruimte met André Kuipers als kapitein. Vanuit de ruimte zagen ze de aarde door de ogen van een astronaut. De planeet aarde is indrukwekkend, bijzonder, een oase van leven in het zwarte heelal.

Tekst gaat verder onder foto.

Trillende stoelen
Van de lancering tot de spectaculaire landing – de missie met de SpaceBuzz voelde levensecht. De stoelen trilden bij de lancering naar de ruimte. Ze konden ook naar buiten kijken en zagen de aarde vanuit de ruimte. Hoe bliksem eruit zag, het noorder- en zuiderlicht én beleefden dag en nacht. Het educatieve project was bedoeld om de kinderen te wijzen hoe zuinig we moeten zijn op de aarde voor de toekomstige generaties. Zaken als klimaat en milieu, overbevissing en lichtvervuiling kwamen aan de orde. Voor de leerlingen en betrokken leerkrachten was het een leerzame ochtend. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld