Aannemer en gemeente delen plantjes / zaadjes uit in ruil voor tegels

SLIEDRECHT – ‘Een zomerse groen plant dag.’ Zo was de woensdagmiddag 22 juni 2022 ‘gedoopt’ door aannemer Van Hattum Infra en de gemeente Sliedrecht. Twee uur lang deelden zij in Vogelbuurt-Zuid plantjes uit met als motto ‘Wij een tegen! U een zomerbloeier!’ In Sliedrecht ook wel bekend als Operatie Steenbreek.

Samen met de kinderen uit Vogelbuurt-Zuid werden plantjes gepoot langs de keet van de aannemer op de locatie Kievitlaan / Leeuweriksingel. Tijdens het poten van de plantjes werden de kinderen bewust gemaakt van het effect van groen in plaats een tegel in de tuin. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In ruil voor een tuintegel kregen bewoners een vaste plant of een zakje met bloemzaadjes. Het soort
tegel maakte niet uit, maar de afmeting moest minimaal 30×30 zijn of gerekend naar deze afmeting. Per
huishouden waren er maximaal vijf planten beschikbaar. 

Verstening
Door de hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast. Dit komt doordat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of de kelder inlopen. Meer groen in de tuin gaat dit tegen en dat zorgt voor meer bloemetjes en bijtjes. 

Compensatie overlast
Niet bekend is of de actie een compensatie was voor de overlast door werkzaamheden. De actie werd als zodanig opgevat. “Als je er iets voor terugkrijgt, accepteer je de overlast ook wat makkelijker, fijn als het van twee kanten komt”, sprak een bewoner.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld