Kinderdankdienst in vorm van feestje met taart, slingers en muziek

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Traditioneel wordt in protestantse kerken op de eerste woensdag van november de Dankdag voor Gewas en Arbeid gevierd. Zo ook op woensdag 1 november 2023 in gebouw Het Anker aan de Jacob Catsstraat, waar in de middag een kinderdankdienst werd gehouden. Het thema was ‘Kom je op Mijn feestje?’ Er werd door predikant Geert van Dijk een verhaal verteld, waarin God iedereen uitnodigt op zijn feest.

Predikant Van Dijk speelde met de kinderen een spelletje ‘omgekeerde stoelendans’. Tijdens verschillende liedjes werd onder andere gedanst en in de lucht gesprongen. Alle kinderen waren uitgenodigd om in hun mooiste kleren naar het feestje te komen. Predikant Alexander Veerman werkte ook mee aan de dienst. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Verschillende kinderen hadden cadeautjes meegebracht. Samen met de opbrengst van de collecte waren deze bestemd voor Stichting Alles Kids Sliedrecht. De bestuursleden Natascha Stuger en Esther Trenning-Jansen vertelden over het doel van de stichting en bedankten de kinderen voor hun bijdragen. De stichting verzamelt extraatjes voor kinderen die opgroeien in gezinnen waar weinig geld te besteden is. Na afloop van de dankdienst konden de kinderen cakejes versieren. Dit maakte het feestje compleet!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld